12 Eylül 2026 Cumartesi

ZIKTE AŞİRETİ HINIS'TA BULUŞTU

Bir Sofra, Bir Dua, Bir Kardeşlik'

30 HAZİRAN 2025 PAZARTESİ 13:44
0
1739
0
AA aa
ZIKTE  AŞİRETİ HINIS`TA BULUŞTU
Bingöl'den Erzurum'un Hınıs ilçesine giden Zıkte Aşireti / Dilektaşı Köyü mensupları, birlik ve kardeşlik vurgusuyla anlamlı bir buluşmaya imza attı. Aşiret Reisi İbrahim Ataoğlu, “Biz sadece geçmişi yad etmeye değil, birliğimizden doğacak kuvveti inşa etmeye, birbirimize omuz vermeye geldik”
Bingöl'den Erzurum Hınıs ilçesi Güllüçimen / Peyik giden Zıkte Aşireti mensupları, burada bölgedeki aşiret üyeleriyle tarihi bir buluşma gerçekleştirdi. Birlik, dayanışma ve ortak değerler etrafında gerçekleşen bu ziyarette konuşan Zıkte Aşireti Reisi İbrahim Ataoğlu, geçmişten bugüne taşıdıkları sorumluluğun altını çizerek önemli mesajlar verdi.
Ataoğlu, bu buluşmayı sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir toplumsal aidiyet ve gelecek nesillere bırakılacak güçlü bir miras olarak değerlendirdi:
"Zıkte Aşireti, sadece bir soy bağı değil; yüzlerce yıllık bir kültürün, ahlakın, sadakatin ve kardeşliğin adıdır. Bizim hikâyemiz, dağların ardına sığmaz; her taşında bir hatıra, her deresinde bir dua saklıdır. Bizim kökümüz derin, gövdemiz sağlamdır. Bu ulu çınarın dalları Bingöl'den Erzurum'a, Diyarbakır'dan Muş'a, oradan Anadolu'nun dört bir yanına yayılmıştır.Nerede bir Zıkte evladı varsa, orası bizim yuvamızdır. Biz aynı kıbleye yönelen, aynı duayı eden, aynı lokmayı bölüşen bir milletiz. Bu birliktelik tesadüf değil; dedelerimizin, babalarımızın bizlere bıraktığı en büyük mirastır."
"BU BULUŞMA SADECE GEÇMİŞİ YAD ETMEK DEĞİL, GELECEĞİN İNŞASI İÇİN BAŞLANGIÇ OLSUN
Ataoğlu, Hınıs'taki buluşmanın sadece nostaljik bir ziyaret olmadığını, aynı zamanda geleceğe dair güçlü bir irade beyanının ilk işareti olduğunu vurguladı:
“Bu buluşmalar, sadece geçmişi yad etmek için değil; ortak geçmişten ortak gelecek inşa edebilmek için önemlidir. Bu topraklar, nice yaslarımıza, davalarımıza, düğünlerimize şahitlik etti. Her derdimizi birlikte omuzladık, her sevincimizi birlikte çoğalttık. Bu yüzden Zıkte Aşireti, duvarı olmayan bir han gibidir; gönlü olan her kardeşe açıktır.
HABER:SİNAN ATAN
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın