12 Eylül 2026 Cumartesi

USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Genç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Ücretli Usta Öğretici Başvurularının 08-31 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacağını bildirdi.

25 TEMMUZ 2022 PAZARTESİ 17:18
2
9600
0
AA aa
USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI   BAŞLIYOR

Genç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Ücretli Usta Öğretici Başvurularının 08 Ağustos 2022 tarihinden itibaren e-yaygın sistemi üzerinden ‘Başvurular ve Usta Öğretici Başvuru' ekranı üzerinden yapılacağı belirtildi.

Başvuruların  ‘ONAY İŞLEMİ' ise ilgili kurum yetkilileri tarafından;  Başvurular/Usta Öğretici Başvuru Onay modülü üzerinden yapılacağının kaydedildiği duyuruda, başvuruların onaylanması için istenilen evrak ve bilgilerin eksiksiz bir şekilde "e-YAYGIN" sistemine girilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Eğitmenlerin, ‘e-YAGIN Sistemine' e-devlet şifreleri ile giriş yapabileceklerinin ifade edildiği duyuruda; şu bilgi ve görüşlere yer verildi.

E Yaygın sistemine yüklenecek belgeler (1-Diploma,  2-Ustalık belgesi,  3-Usta Öğreticilik belgesi,  4-Antrenörlük lisans belgesi, 5-Uzmanlık belgesi)

"e-YAYGIN" sistemine belgelerinin tamamını yüklemeyen veya eksik yüklenmiş olan eğitmenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmayıp reddedilecektir.

Kurumumuza Usta Öğreticilik başvurusunda bulunan eğitmenlerin; başvuru durumlarını (ONAYLANDI/REDDEDİLDİ)" E YAYGIN" sistemi üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir.

Halk Eğitimi Merkezlerinde çalışılan Süreler Hizmet Döküm Çizelgesinde Yer Alan Bilgilere Göre "İş Deneyimi Bilgileri"  Bölümüne Yıl Yıl olacak şekilde işlenmelidir.

Başvuru sahiplerinin kurumumuza gelmelerine gerek kalmadan sistem üzerinden online olarak başvuruları kabul edilecek olup belgelerin aslı ve fotokopileri dosya halinde görevlendirme yapıldı zaman kurumumuza elde teslim edilecektir.

KURSLARDA GÖREVLENDİRİLECEKLERİN, GÖREVLENDİRME AŞAMASINDA İSTENECEK BELGELER

1-Nüfus Cüzdan Fotokopisi

2-Öğrenim Belgesi Aslı Veya Fotokopisi

3-Alanındaki İş/Hizmet Deneyimi Belgeleri (E Devlet Barkotlu SGK Dökümü-Gün Hesaplanmış Ve İş Yeri Unvan Listesi)

4-Pedagojik Formasyon Belgesi Aslı veya Fotokopisi

5-Oryantasyon Eğitimi Belgesi (Pedagojik Formasyonu Olmayanlar İçin)

6-Ustalık, Usta Öğreticilik, 4. Seviye Kurs Bitirme Belgesi, 4. Seviye Mesleki Yeterlilik Belgesi, 2. Kademe Antrenörlük Belgesi Aslı Veya Fotokopisi

7-Emekliler İçin Emekliliğe Dair Belge

8-Herhangi Bir Kurumda Kadrolu Çalışanlar İçin Görev Yeri Belgesi Ve Kurslarda Görev Almasında Sakınca Olmadığına Dair Yazılı Belge

9-İş Sağlığı Ve Güvenliği Belgesi

10-Adli Sicil

11-Sağlık Raporu

12-Askerlik Durum Belgesi (Erkekler İçin )

13-Hijyen Eğitimi (Güzellik ve sac bakımı alanında başvuruda bulunanlar tarafından verilecektir.)

BAŞVURU VE ONAY SÜRECİ

Online Başvurular 08-31 Ağustos arasında yapılacak. Başvurular, 1-13 Eylül 2022 tarihleri arasında komisyon tarafından değerlendirilecek ve 14 Eylül'de sıralamalar ilan edilecek. Görevlendirmelerin başlaması ise 03 Ekim 2022 itibariyle başlayacak.

AÇIKLAMALAR:

1-Alanında hizmet iş deneyimi "eğitici sigorta günü/360" olarak hesaplanacaktır.

2-Alanında hizmet iş deneyimi hesabında, kamu kurum ve kuruluşları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel kurumlardaki eğitici olarak çalıştığı süreler dikkate alınacaktır.

3- Puan eşitliği halinde sırasıyla; alanında eğitim seviyesi en yüksek olana, eğitim alanında mesleki deneyimi fazla olana öncelik verilir; eşitliğin devamı halinde ise kura ile belirlenir.

4-Eğitim Fakültesi mezunları Pedagojik Formasyon belgesinden ayrıca puan almayacaktır.

5-"Kurs Alanında Eğitim" bölümünden puanı hesaplanan diploma/belge için ayrıca “Ek Puan” bölümden puan verilmeyecektir.

Detayları; https://genchem.meb.k12.tr/icerikler/2022-yili-usta-ogretici-basvuru-duyurusu_13117376.html linkinden inceleyebilirsiniz.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın