20 Haziran 2026 Cumartesi

UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADILAR!

21 Mart Down Sendromu farkın dalık günü münasebetiyle etkinlikte bir araya gelen çocuklar doyasıya eğlendi.

21 MART 2022 PAZARTESİ 12:12
0
2443
0
AA aa
UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADILAR!

Genç ilçesinde Down sendromu konusunda farkındalık oluşturmak ve yaşamın her noktasında mevcut engelleri kaldırmak adına  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen çalışmalar kapsamında, okul öncesi ve ilkokul öğrencileri ile down sendromlu çocuklar, Nuri Özaltın İlköğretim okulunda düzenlenen etkinlikte pasta kutlaması, müzik şöleni, pastel boya ve sulu boyalarla çeşitli etkinlikler yaptılar.

Öğrenciler resim yaparken, ailelerinin, öğretmenlerin ve çocukların birbirleriyle yardımlaştıkları gözlendi.

Down sendromlu çocuklarla normal öğrencileri buluşturmak olduğunu dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi dinler, "Burada karşılıklı iki yarar söz konusu. Birincisi down sendromlu öğrencilerimiz normal öğrencilerle buluşuyor. Artı normal öğrenciler de toplumda böyle öğrencileri olduğunu, onlarında kendilerinden çok farklı olmadıklarını görüyorlar. Güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum" dedi.

Genç İlçe Sağlık Müdürü Burak Bozgan ise, 21 martın Down Sendromu Farkındalık Günü seçilmesinin nedeni bu bireylerde 21'inci kromozomun 3 tane olmasını simgelemesidir. Bizler de bu vesileyle down sendromlu öğrencilerimizle güzel zaman geçiriyoruz. Aslında yaşıtlarından çok da farklı olmadıklarını aynı şeylerle mutlu olduklarını görüyoruz ve dünyanın farklılıklarla güzel olduğunu düşünüyoruz. Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kutlu olsun diye ifade etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
12:03
HÜLAKÜ BİNGÖL`DE TARIM ARAZİLERİ İMAR BASKISI ALTINDA
HÜLAKÜ BİNGÖL'DE TARIM ARAZİLERİ İMAR BASKISI ALTINDA
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tarım politikalarını eleştirerek, Bingöl'deki verimli tarım arazilerinin imar baskısı altında olduğunu söyledi.
19.06.2026
11:56
GENÇ`TE DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
GENÇ'TE DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
Genç İlçesinin dağlık bölgelerinde, nesli koruma altında bulunan dağ keçileri görüntülendi.
19.06.2026
11:50
UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
19.06.2026
11:44
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı
19.06.2026
11:37
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi
10.06.2026
17:14
GENÇ`TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
GENÇ'TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
Genç ilçesinde Hazine'ye ait 72 taşınmaz, Genç Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından 23-26 Haziran 2026 tarihleri arasında açık teklif usulüyle satışa çıkarılacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın