13 Eylül 2026 Pazar

TURUNCUYA RAMAK KALDI!

Vaka sayısındaki düşüşle Mavi Kategoriye giren ancak yasakların kalkmasıyla Sarı Kategoriye geçen Bingöl, vaka sayılarının yeniden artmasıylaTuruncu Kategori sınırına dayandı.

27 MART 2021 CUMARTESİ 15:50
2
1859
0
AA aa
TURUNCUYA RAMAK KALDI!

Uygulanan tedbirler ve maske-mesafe-hijyen titizliğiyle vaka sayısının en düşük olduğu iller sıralamasında yer alan ve Mavi Kategoriye giren Bingöl'de, yasakların kalkmasıyla vaka sayıları yeniden arttı.

Geçtiğimiz hafta 100 Binde 25 oranıyla Sarı Kategoride yer alan Bingöl, bu hafta da artan vakalar nedeniyle Turuncu Kategori sınırına dayandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilerde bu hafta vaka sayısı 100 Binde 47,56'ya yükselen Bingöl'de bu hafta yaklaşık 134 vaka görüldü. Günlük ortalama 19,14, haftalık toplamda ise 134 vaka görülen Bingöl, turuncu kategori (141 vaka) sınırına dayandı.

Günlük 1 vaka artışı durumunda Bingöl bu kez turuncu kategoriye girecek.

Artan vakalar karşısında denetimleri sıklaştıran Bingöl Valiliği, çarşı merkezi ağırlıklı olmak üzere birçok noktada vatandaşları maske konusunda uyarılarken, maske takmayanlara yönelik cezaları da uygulamaya başladı.

Toplu alanlardan uzak durulması, maske ve mesafe kurallarına riayet edilmesini isteyen Valilik, uyarıların dikkate alınması ve hassasiyet gösterilmesi çağrılarını da yineliyor.

VALİLİK; “VAKA SAYILARIMIZ HIZLA ARTIYOR”

Sağlık Bakanlığı'nın 13-19 Mart tarihleri arasındaki vaka haritasında Bingöl, 100 bin kişide 47,56 orana ulaştı, mavi kategoriden sarıya geçti.

Yaşanan artışın ardından Bingöl Valiliği'nden uyarı geldi. Valilik tarafından sosyal medyada paylaşılan açıklamada, vaka sayısının hızla arttığı belirtildi.

Valilik, “Kıymetli Bingöllüler. Vaka sayılarımız hızla artıyor. Mavi kategoride kalıp örnek İl olalım derken sarı kategoriye geçtik. Bu durumu tekrar tersine çevirmek bizim elimizde. Başa dönmek ve evlere hapsolmak istemiyorsak lütfen kurallara uyalım” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın