12 Eylül 2026 Cumartesi

TARTAR, MAZBATASINI ALDI

31 Mart seçimlerinde tarihi bir başarıya imza atarak Yeniden Refah Partisinden Belediye Başkanı seçilen Kemal Tartar, mazbatasını alarak görevine başladı. Mazbata töreninde konuşan Tartar; 'Genç ilçesinde siyasi parti terimini bir kenara bırakacağız ve kamu görevi gören bir kurum gibi hareket ederek sadece halkımıza en güzel hizmetleri nasıl götürürüz onun derdinde olacağız' dedi.

04 NİSAN 2024 PERŞEMBE 12:17
3
1768
0
AA aa
TARTAR, MAZBATASINI ALDI

Mahalli İdareler Seçiminde Yeniden Refah Partisinden Belediye Başkanı seçilen Kemal Tartar, yeni seçilen belediye meclis üyeleri ile birlikte İlçe Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını aldı. 

Başkanlık mazbatasını alan Kemal Tartar ve encümenleri daha sonra belediye hizmet binasına geldi. Burada eski Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik ve belediye çalışanları tarafından çiçeklerle karşılanan Tartar, yeni görevini alkışlar eşliğinde devraldı.

DİRİK: "RABBİM, KEMAL BAŞKANA VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA BAŞARILI HİZMETLER YAPMAYI NASİP ETSİN"

Devir teslim töreninde konuşan eski Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, "5 yıllık görev süremiz boyunca güzel eserlere imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün de başımız dik bir şekilde makamı devrediyoruz. Seçimin kazananı olur ve birde kaybedeni olur. kazanmak ne kadar büyük bir şeref ise onurunla kaybetmekte büyük bir şereftir. Ben bir kez daha halkımızın verdiği karara büyük bir saygı duyduğumu ifade ederek sizlere başkanlık göreviniz boyunca başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah. 5 yıllık görev sürem boyunca çalıştığım görev arkadaşlarımdan da helallik istiyorum. Rabbim, Kemal başkana ve çalışma arkadaşlarına başarılı hizmetler yapmayı nasip etsin inşallah" dedi.

TARTAR: "TEK DERDİMİZ HALKIMIZA HİZMET ETMEK OLACAK"

Görev süresi boyunca tek dertlerinin Genç halkına güzel ve hayırlı hizmetler yapmak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Kemal Tartar, "Bugün itibari ile bismillah deyip başladığımız görevimizde bizleri karşılayan ve medeni bir şekilde görevi devreden başkanımız Mehmet Zeki Dirik'e öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bizler, halkımıza hizmet etmeyi amaç gütmüş kadrolar olarak Zeki başkanın bıraktığı yerden hizmetleri devam ettirip halkımızın gönlüne girmeyi Allah'ın izniyle başaracağız. Bugün itibariyle Genç ilçesinde siyasi parti terimini bir kenara bırakacağız ve bir kamu görevi gören kurum gibi hareket ederek sadece halkımıza en güzel hizmetleri nasıl götürürüz onun derdinde olacağız. Görevler ve makamlar gelip geçicidir. Bizler, görev süremizde halkımızın hayır duasını alma gayretinde olacağız. Cenab-ı hak akıbetimizi hayırlı kılsın. Memleketimize ve insanlarımıza en güzel hizmetler yapmayı nasip etsin" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından eski başkan Dirik, belediye mührünü Başkan Kemal Tartar'a takdim etti. Program, Başkan Tartar ve yeni seçilen belediye meclis üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından sona erdi.

HABER: SİNAN ATAN 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın