19 Haziran 2026 Cuma

SICAKLIKLAR BUNALTMAYA BAŞLADI

Genç ilçesinde hava sıcaklığının 36 dereceyi bulmasıyla, vatandaşlar park ve bahçelere akın etti.

07 HAZİRAN 2019 CUMA 15:58
0
2202
0
AA aa
SICAKLIKLAR BUNALTMAYA BAŞLADI

Türkiye genelinde sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Genç'te de havalar iyice ısınmaya başladı. Termometreler 36 dereceyi gösterirken sıcak havadan bunalan vatandaşlar ise serinlemek ve ferahlamak için gölgelik olan ve parklara yoğun ilgi gösterdi. Bunun yanında bazı vatandaşlar çeşmede başını yıkarken bazıları ise şemsiye ile güneşten korunmaya çalıştı.

Özellikle yaşlı ve hastaların belirli saatlerde dışarı çıkması gerektiğini belirten vatandaşlardan Orhan Bozukluhan, “Havalar çok sıcak, dayanılacak gibi değil. Bunaltıcı bir hava var ve vatandaş serin mekânları tercih ediyor. Ama bu günleri de atlatırız. Kentteki sıcaklık 34-36 dereceye kadar ulaştı, daha bu sıcaklığın artacağını biliyoruz. Özellikle yaşlılarımız, hastalarımız, gerekmedikçe sokağa çıkmasınlar. Evlerinde ve belirli saatlerde dışarı çıksınlar” dedi.

Ramazan ayının serin geçtiğini aktaran Ahmet Davran ise, “Ramazan biter bitmez sıcak havalar etkisini göstermeye başladı. Bunaltıcı bir hava hakim” şeklinde konuştu.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bölgede havanın parçalı ve az bulutlu geçeceğini tahmin edilmektedir. Sıcaklıkların 1-3 derece santigrat artarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenmektedir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
12:03
HÜLAKÜ BİNGÖL`DE TARIM ARAZİLERİ İMAR BASKISI ALTINDA
HÜLAKÜ BİNGÖL'DE TARIM ARAZİLERİ İMAR BASKISI ALTINDA
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tarım politikalarını eleştirerek, Bingöl'deki verimli tarım arazilerinin imar baskısı altında olduğunu söyledi.
19.06.2026
11:56
GENÇ`TE DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
GENÇ'TE DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
Genç İlçesinin dağlık bölgelerinde, nesli koruma altında bulunan dağ keçileri görüntülendi.
19.06.2026
11:50
UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
19.06.2026
11:44
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı
19.06.2026
11:37
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi
10.06.2026
17:14
GENÇ`TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
GENÇ'TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
Genç ilçesinde Hazine'ye ait 72 taşınmaz, Genç Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından 23-26 Haziran 2026 tarihleri arasında açık teklif usulüyle satışa çıkarılacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın