12 Eylül 2026 Cumartesi

ŞAMPİYON YENİ GENÇ MURATSPOR

Play – Off Finalinde taraftarının muhteşem desteğiyle Büyük Bingölspor'u 2-1 mağlup eden Yeni Genç Muratspor, BAL ligine yükseldi. Şampiyonluk sonrası büyük sevinç yaşandı.

13 MAYIS 2023 CUMARTESİ 19:34
3
2371
0
AA aa
ŞAMPİYON YENİ GENÇ MURATSPOR

Bingöl 1. Amatör Futbol Ligi 2022–2023 sezonu oynanan final maçıyla tamamlandı. Yeni Genç Muratspor geçirdiği muhteşem sezonun ardından finalde Büyük Bingölspor ile kozlarını paylaştı. Her iki ekibinde mutlak şampiyonluk parolasıyla çıktığı maç Bingöl Şehir Stadyumunda oynandı. 

Genç Belediyesinin verdiği otobüs ve minibüsler ile Bingöl'e getirilen yaklaşık 2 Bin 500 taraftarının destek verdiği maçta protokol tribününde ise, AK Parti Bingöl Milletvekili Adayı Zeki Korkutata, HDP Milletvekili Adayı Ömer Faruk Hülakü, Yeniden Refah Partisi Milletvekili Adayı M.Ziya Buyankara, CHP Bingöl Milletvekili Adayı Serdar Atalay, Genç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, Genç Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Erdem, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Zülküf Koçinkağ, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Ekber Alimoğlu yer aldı. 

Meşaleler ve yoğun tribün desteğiyle başlayan maça her iki ekipte temkinli başladı. Maçın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçerken her iki ekipte uzun toplarla gol bulmaya çalıştı ancak başarısız oldu ve ekipler soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle gitti.

Maçın ikinci yarısında maça ağırlığını koyan sarı kırmızı temsilcimiz ard arda pozisyonlara girdi ve aradığı golü maçın 81.dakikasinda Muhammed Akyıldız'ın attığı golle 1-0 öne buldu. Golün ardından tribünlerde büyük bir sevinç yaşanırken 83.dakikada uzun atılan topta kaleciyle karşı karşıya kalan Bingölsporlu 7 numaralı oyuncu golü buldu ve skor 1-1'e geldi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç uzatmalara gitti. 

UZATMALARDA "BAL" GİBİ SON

Uzatmalara fırtına gibi başlayan temsilcimiz taraftarının yoğun desteğiyle aradığı golü 102.dakikada Erdi Ozan'ın golüyle skoru 2-1'e getirdi ve maç bu sonuçla sona erdi.

“MAÇ BİTİMİNDE TARAFTAR SAHAYA İNEREK ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI”

Adına yakışır bir final maçı oynanırken maçın bitiş düdüğünün ardından Genç ilçesinden gelen taraftarlar sahaya inerek şampiyonluğu futbolcular ile birlikte doyasıya kutladı. Kutlamaların gece geç saatlere kadar Genç ilçesinde de devam edeceği öğrenildi. 

“KUPA TÖRENİ İÇİN ÖZEL GECE DÜZENLENECEK” 

Elde edilen büyük zaferin ardından kupa takdim töreni yapılmazken, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından önümüzdeki haftalarda Genç ilçesi kent meydanında özel bir gece düzenleneceği ve kupa töreninin burada Genç halkının katılımı ile yapılacağı belirtildi.

"BAL LİGİNDE İKİ TAKIMLA TEMSIL EDİLECEK"

Yeni Genç Muratspor'un şampiyonluk ipini göğüslemesiyle 12 Bingölspor ve Yeni Genç Muratspor 2023- 2024 futbol sezonunda Bingöl'ü BAL liginde temsil edecek.

HABER: SİNAN ATAN 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın