20 Haziran 2026 Cumartesi

SAHTE RAPORDA 53 YENİ GÖZALTI

Bingöl'deki usulsüz engelli raporu operasyonunda soruşturma genişletildi. Mevcut delil durumuna göre 53 şüpheli şahıstan 18'i hakkında gözaltı kararı verildi. 35 kişi ise Emniyet'e götürülerek ifadeleri alındı.

14 HAZİRAN 2022 SALI 14:21
5
2503
0
AA aa
SAHTE RAPORDA 53 YENİ GÖZALTI

Bingöl'de sahte engelli raporu düzenlenmesi olayıyla ilgili Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yeni bir açıklama yapıldı. 53 kişinin şüpheli sıfatıyla sorgusuna başlanırken, bunlardan 18'i adreslerine yapılan sabah baskınıyla gözaltına alındılar.

BAŞSAVCILIKTAN YENİ AÇIKLAMA

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığımız organizesinde “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yönetmek veya Üye Olmak” ve “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık” suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, engelli vatandaşlarımıza sağlanan bir takım maddi kolaylıklardan yararlanmak amacıyla, Bingöl ilinde usulsüz engelli raporu düzenlenmesi olaylarına karıştığı tespit edilen şüpheli şahıslarla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır.

Başsavcılığımızca yapılan tahkikatta, usulsüz rapor alan7almaya çalışan şahıslardan bazılarının olayı organize eden şüphelilere veya 3. Şahıslara adına açılmış banka hesaplarına para gönderdiği, bu kapsamda şüphelilerin de elde ettikleri maddi menfaatler yapılan yazışmalarla ortaya çıkarılmıştır.

Bu doğrultuda, Bingöl ilinde düzenlenen engelli raporlarının kullanılması suretiyle indirimli araç alma, engelli maaşı bağlanması, bakım ücreti başvuruları, malulen emekli olma, askerlik için çürük raporu alma ve indirimli elektrik-su aboneliği vb. gibi devletimizin engelli vatandaşlarımıza sağladığı maddi-manevi kolaylıklar mercek altına alınmış olup, belirtilen raporların düzenlenmesinde usulsüzlük yapan, aracılık eden veya bu yönde talepte bulunanlar hakkında gerek adli yönden, gerekse idari yönden yapılan soruşturma titizlikle devam etmektedir.

Yapılan ilk tespitler doğrultusunda Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nce icra edilen operasyonda 07 Haziran 2022 günü, aralarında Bingöl Devlet Hastanesi çalışanlarının da bulunduğu 25 şüpheli ile ilgili işlem yapıldığı bilgisi paylaşılmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen deliller doğrultusunda; 53 şüpheli şahsın daha usulsüz rapor düzenleme/kullanma/aracılık etme işlerine karıştığının tespit edildiği, mevcut delil durumuna göre 53 şüpheli şahıstan 18'i hakkında gözaltı kararı verilerek 14 Haziran 2022 günü saat 06.30'da Bingöl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındıkları, geriye kalan 35 şahsın ise Emniyete getirilerek haklarındaki müsnet suçlardan dolayı ifadelerinin alınmasına başlandığı, hali hazırda tahkikatın titizlikle devam ettiği hususunda kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
12:03
HÜLAKÜ BİNGÖL`DE TARIM ARAZİLERİ İMAR BASKISI ALTINDA
HÜLAKÜ BİNGÖL'DE TARIM ARAZİLERİ İMAR BASKISI ALTINDA
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tarım politikalarını eleştirerek, Bingöl'deki verimli tarım arazilerinin imar baskısı altında olduğunu söyledi.
19.06.2026
11:56
GENÇ`TE DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
GENÇ'TE DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
Genç İlçesinin dağlık bölgelerinde, nesli koruma altında bulunan dağ keçileri görüntülendi.
19.06.2026
11:50
UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
19.06.2026
11:44
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı
19.06.2026
11:37
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi
10.06.2026
17:14
GENÇ`TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
GENÇ'TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
Genç ilçesinde Hazine'ye ait 72 taşınmaz, Genç Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından 23-26 Haziran 2026 tarihleri arasında açık teklif usulüyle satışa çıkarılacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın