13 Eylül 2026 Pazar

SABUNLAR KAZANCA DÖNÜŞÜYOR!

Genç ilçesinde devlet desteği ile açılan el becerilerini geliştirme kursuna katılan dezavantajlı kadınlar, şekil verdikleri sabunları ve epoksileri görücüye çıkardı.

29 EKİM 2021 CUMA 13:46
0
2136
0
AA aa
SABUNLAR KAZANCA DÖNÜŞÜYOR!

Genç Kaymakamlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca ADEM'de kadınlara yönelik doğal sabun yapımı kursu meyvelerini verdi. Kursta ki eğitimlerini tamamlayan 25 kursiyer, kahveden, ısırgan otuna kadar birçok bitki özünden çeşit çeşit  epoksi ve organik el yapımı doğal sabun üretti. Üretilen sabunlar Kent Meydanın' da  kurulan stant ile vatandaşların beğenisine sunuldu. 

“KADINLARIMIZIN HAYATLARINA DOKUNUYORUZ” 

Genç ADEM Müdürü Merve Dağ, “Genç Kaymakamlığı bünyesinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak bir sene önce başladık faaliyetlerimize. İlk olarak sabun kursumuzu açtık ve burada dezavantajlı 25 bayan kursiyerimizle beraber el yapımı sabunu ve epoksi  üretimi yapıyoruz. Bu projede ki amacımız dezavantajlı kadınlarımıza, istihdama yönelik kurslar sunmak. Psikososyal ve sosyal kültürel yönden eğitimler verip onların hayatlarına dokunabilmek ve meslek sahibi yapabilmektir.  Bununla beraber ileride kendi mesleklerini ele alarak aile bütçelerine katkı sunabilmelerine destek sağlamak en büyük amacımız. Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından karşılanan ücretsiz malzemelerle kursiyerlerimiz sabun üretimi ve epoksi yapıyorlar. Bal diyarı olmamız hasebiyle başta bal sabunu olmak üzere, pirinçli sabun, havuçlu sabun ve zeytinyağlı sabunlar üreterek güzel işler çıkararak kadınlarımızın hayatlarına dokunmuş oluyoruz. Kursun en güzel yanı ise tamamen ücretsiz olarak ürettikleri sabunlardan kazanılan maddi hasılatı ise kadınlarımız kendine alıyor ve ekonomik olarak aile bütçelerine de bu şekilde katkıda bulunabiliyorlar” diye konuştu. 

AK PARTİ İLÇE YÖNETİMDEN DESTEK ZİYARETİ

AK Parti Genç İlçe Başkanı Aydın Kalabalık İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Elüstü yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden kurs hakkında bilgi alarak gerekli olan tüm desteği vereceklerini ifade etti. 

Kalabalık“ İlçemiz için en önemli tesislerden biri olan (ADEM) Aile Destek Merkezimizi ziyaret ettik. Buradaki el emeği göz nuru ürünlerin hepsinde alın teri olduğuna bir kez daha şahit olduk. Ben onun için buradaki öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Gayretleri için de hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da kendilerinin yanında olduğumuzu bir kez daha bilmelerini istiyorum.” dedi

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın