12 Eylül 2026 Cumartesi

RUHSATSIZ KURSLARA DİKKAT

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

10 HAZİRAN 2026 ÇARŞAMBA 17:07
0
404
0
AA aa
RUHSATSIZ KURSLARA DİKKAT

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin güvenli ve nitelikli eğitim ortamlarında eğitim alabilmesi amacıyla velilere yönelik bir duyuru yayımladı. Duyuruda, özel kurs ve eğitim merkezleri tercih edilirken kurumların resmi ruhsata sahip olup olmadığının mutlaka kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, eğitim hizmetlerinin belirli yasal standartlar çerçevesinde yürütüldüğü belirtilerek, velilerin çocuklarını emanet edecekleri kurumları seçerken titizlik göstermelerinin önemine dikkat çekildi.

“Resmi Ruhsat ve Güvenlik Şartları Kontrol Edilmeli”

Açıklamada, özel öğretim kurumlarının Bingöl Valiliği tarafından verilmiş “Kurum Açma ve Öğretime Başlama İzni”ne sahip olması gerektiği ifade edildi.

Ayrıca kurumların iş sağlığı ve güvenliği standartlarını karşılaması, öğrencilerin güvenliğini sağlayacak fiziki altyapıya sahip olması ve eğitim faaliyetlerinin alanında uzman, gerekli yeterliliklere sahip öğretmenler tarafından yürütülmesinin yasal zorunluluk olduğu belirtildi.

Ruhsatsız Kurumlara Karşı Uyarı

Son dönemde gerekli izinleri bulunmayan bazı yapıların eğitim faaliyeti yürütmeye çalıştığına yönelik duyumlar alındığının belirtildiği açıklamada, bu tür yerlerin öğrencilerin hem güvenliğini hem de akademik gelişimini riske atabileceği ifade edildi.

Özellikle yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte sosyal medya ve çeşitli tanıtım kanalları üzerinden ruhsatsız kurslara ait ilan ve broşürlerin dolaşıma girebildiğine dikkat çekilen açıklamada, velilerin bu konuda dikkatli olmaları istendi.

Resmi Listeler Kontrol Edilmeli”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, velilerin kayıt yaptırmayı düşündükleri kurs merkezlerinin yasal durumunu önceden araştırmaları gerektiğini belirterek, ruhsatlandırılmış ve denetimleri düzenli olarak yapılan kurumların güncel listesinin Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandığını hatırlattı.

Açıklamada, öğrencilerin güvenliği ve eğitim kalitesinin korunması adına yalnızca resmi izinleri bulunan kurumların tercih edilmesi gerektiği vurgulandı.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın