12 Eylül 2026 Cumartesi

RAMAZAN AYINA YÖNELİK FARKINDALIK ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİYORUZ

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda Ramazan ayına yönelik farkındalık çalışmalarına destek verdiklerini açıkladı. Platform, söz konusu uygulamaların çocukların değer dünyasıyla buluşması açısından önemli olduğunu belirtti.

20 ŞUBAT 2026 CUMA 15:09
0
1556
0
AA aa
RAMAZAN AYINA YÖNELİK  FARKINDALIK ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİYORUZ

Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ramazan ayının yalnızca bir ibadet dönemi olmadığı; paylaşma, yardımlaşma, merhamet ve dayanışma gibi toplumsal değerlerin güçlendiği özel bir zaman dilimi olduğu ifade edildi.

Açıklamada, mahyalarla süslenen minareler, iftar sofraları etrafında kurulan gönül bağları ve geleneksel Ramazan kültürünün, milletin inanç ve tarihsel mirasının önemli bir parçası olduğu vurgulandı.

“Eğitimin Bir Parçası Değer Aktarımıdır”

Platform açıklamasında, eğitimin sadece akademik bilgi aktarımıyla sınırlı olmadığına dikkat çekilerek, çocuklara yaşadıkları toplumun inançlarını, kültürünü ve tarihsel mirasını tanıtmanın da eğitimin asli unsurlarından biri olduğu kaydedildi.

Bu çerçevede, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Ramazan ayına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinliklerin meşru ve gerekli olduğu ifade edildi.

“Çifte Standart Kabul Edilemez

Açıklamada, dünyanın pek çok ülkesinde toplumların kendi inanç ve kültürel değerlerinin eğitim ortamlarında yer bulmasının doğal karşılandığı belirtilerek, Ramazan ayına yönelik okul etkinliklerinin eleştirilmesinin iyi niyetli bir yaklaşım olmadığı savunuldu.

Platform, Ramazan'ın manevi atmosferini çocuklarla buluşturmayı amaçlayan uygulamaların; inançlarıyla barışık, kimliğinin farkında nesiller yetiştirme hedefiyle örtüştüğünü belirtti.

Bakanlığa Tebrik Mesajı

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, açıklamasının sonunda Milli Eğitim Bakanlığı'nı söz konusu uygulamadan dolayı tebrik ederek, milli ve manevi değerlerle uyumlu çalışmaların sürdürülmesi temennisinde bulundu.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın