12 Eylül 2026 Cumartesi

MEB YENİ SİSTEMİ DUYURDU

Millî Eğitim Bakanlığı, okul kayıtlarında adres dışı kayıtları önlemek için yeni bir sisteme geçileceğini duyurdu. Bakan Tekin, merkezi sınırlamayla kayıtların kontrol altına alınacağını ve taşra okullarındaki baskıların sona ereceğini belirtti.

22 EKİM 2025 ÇARŞAMBA 17:51
0
1409
0
AA aa
MEB YENİ SİSTEMİ DUYURDU

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul kayıt sisteminde önemli bir değişikliğe gidileceğini duyurdu. Tekin, adres dışı kayıtların önüne geçmek amacıyla İçişleri Bakanlığı ile iş birliği içinde yeni bir sistem geliştirileceğini belirtti. Bakan, “Önümüzdeki yıl merkezi sınırlamayla okul kayıtlarını kapatıyoruz. Artık kimse baskı yapamayacak” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, bazı velilerin çocuklarını adreslerine uygun olmayan okullara kaydettirmeye çalıştığını ve bunun eğitim planlamasını olumsuz etkilediğini vurguladı. Adrese dayalı yerleştirme sisteminde yaşanan sorunlara dikkat çeken Tekin, “Bir okulda 15-16 kişilik sınıflar varken, yanındaki okulta 40-45 kişilik sınıflar oluşuyor. Bu, planlamayı bozuyor” dedi.

Velilerden gelen “kayıt parası” iddialarına da yanıt veren Tekin, okul müdürlerinin böyle bir talepte bulunmadığını söyledi:

“Veliler bazen ‘okul müdürü bizden kayıt parası istedi' diyor. Oysa müdürümüz yalnızca şunu söylüyor: ‘Çocuğunuz bu okula kayıt yaptıramaz çünkü adresi burası değil.' Yanlış anlaşılmalar olabiliyor, ancak para vererek kayıt mümkün değil.”

Yeni sistemle birlikte taşra okullarındaki idarecilerin baskı altında kalmayacağını belirten Tekin, şunları ekledi: “Önümüzdeki yıl, merkezi sınırlamayla kayıtların kapatıldığı bir sistemi hayata geçireceğiz. İçişleri Bakanlığı ile ortak çalışarak planlamaların sabote edilmesini ve okullar arasında dengesizlik oluşmasını engelleyeceğiz.”

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın