13 Eylül 2026 Pazar

KUDÜS TIRINA YOĞUN İLGİ

Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı iş birliğiyle hazırlanan ve içerisinde Mescid-i Aksa maketinin bulunduğu Minia Kudüs tırına Bingöl halkı yoğun ilgi gösterdi.

15 TEMMUZ 2021 PERŞEMBE 12:47
2
2086
0
AA aa
KUDÜS TIRINA YOĞUN İLGİ

Yetimler Vakfı ile Filistin Vakfı'nın beraber hazırladığı Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırını ziyaret eden Bingöllüler, Kudüs davası sürekli kalplerde diri tutulması gerektiğini ifade ettiler.

Kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri de Minia Kudüs'ü ziyaret ederek organizasyondan dolayı Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'na teşekkür etti. Vakıf yetkilileri tarafından gelen ziyaretçilere Mescid-i Aksa ile ilgili bilgi verildi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'nın iş birliğiyle organize edilen program kapsamında startı İstanbul'da verilen Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırına yoğun ilgi gösteren halk, bu güzel çalışmalarından dolayı Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'na teşekkür ettiler.

Minia Kudüs tırını ziyaret eden Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, “Yıllardır devam eden ve kanayan bir yaramız Mescid-i Aksa Kudüs her zaman gündemde tutmak lazım, orada halen zulüm yapılıyor, orada yapılan zulme karşı bütün Müslümanlar yekvücut olup karşı çıkmalı. Allah her zaman bu şekilde duyarlı davranmayı nasip etsin, her zaman oradaki kardeşlerimize destek çıkmalıyız. Bugün onların başına gelmişse yarın bütün Müslümanların başına gelebilir bilinciyle hareket etmeliyiz. Bu güzel çalışmalarından dolayı Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'na teşekkür ediyorum, Allah emeği geçenlerden razı olsun” diye konuştu.

Her yaştan insanın ziyaret ettiği Minia Kudüs tırını ziyaret edenler arasında çocuklarda vardı. Çocuklar topladıkları paraları, ‘Gazze'ye Derman Ol' kampanyasına destekte bulundular. Çocuklardan biri tartıda kazandığı parayı bağışlarken, iki küçük kardeş ise kumbaralarında biriktirdiği paraları Gazze'ye ulaştırmak için Yetimler Vakfı'na teslim etti.

Minia Kudüs tırını cami öğrencileriyle ziyaret eden Cami İmam Hatibi Tekin Yıldız Hoca, öğrencilerle birlikte ellerini açıp Kudüs'ün özgürlüğü için dua ettiler.

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'nın iş birliği ile organize edilen Minia Kudüs tırına halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirten Yetimler Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Salih Çelik, Bingöl programına destek veren halka teşekkür ederek, “Bingöl'de 13-14 Temmuz 2021 tarihleri arasında 2 gün boyunca ziyarete açılan Minia Kudüs tırına halkın ilgisi çok fazlaydı. Yetimler Vakfı olarak, Bingöllü vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Minia Kudüs tırı için gerekli izin ve desteği sağlayan Bingöl Valimiz Sayın Kadir Ekinci'ye, diğer yerel yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Minia Kudüs tırını ziyarete gelen Sivil Toplum Kuruluşları yetkililerine, siyasi parti temsilcilerine ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yüce Allah, bizleri Kudüs'e hizmetkar kılsın. İnşallah en yakın zamanda özgür Kudüs ve Mescid-i Aksa'da buluşur, namaz kılarız” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın