14 Eylül 2026 Pazartesi

KALPLERİNE DOKUNUN!

Genç İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sorumluluk Bende projesini hayata geçirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney'de okulu ziyaret ederek, Açık şeffaf ve güvenilir olmanız gerekiyor. Sınıflarda hava durumunu sunmayın, sınıfta iklim oluşturun, sınıf kültürü oluşturun, öğrencilerin kalbine dokunun dedi.

12 OCAK 2020 PAZAR 10:41
0
1975
0
AA aa
KALPLERİNE DOKUNUN!

Genç İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ,‘Sorumluluk Bende' projesini hayata geçirdi. Okul öğretmenlerinden Tuba Önalan'ın hazırladığı uygulamalı projeye İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İl Şube Müdürü Orhan Seven ve Genç Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler katıldı.

Sınıfları gezen Güney, öğretmen ve öğrencilerle sohbet edip bilgi alışverişinde bulundu. Okul müdürü görevini üstlenen Fatmanur Hişan adlı öğrenci proje hakkında İl Milli Eğitim Müdürünü bilgilendirdi.

Hişan: ‘'Projemizin ilk amacı öğrencilerimizin müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenlerin yerine geçerek sorumluluk almanın nasıl bir duygu olduğunu tecrübe etmeleridir. Ayrıca projemizin alt amaçlarından biri de öğretmenlerimizin mesleklerini icra ederken yaşadıkları duyguların öğrenciler tarafından farkına varılmasını sağlamak olacaktır. Bunların yanı sıra başarılı olan ve örnek davranış sergileyen öğrencilerimizi onurlandırmak amaçlanmıştır''.

“YÖNETİLEN DEĞİL YÖNETEN, ÖĞRENEN DEĞİL ÖĞRETEN”

Sözlerine devam eden Fatmanur Hişan; “Öğrencilerimizin sorumluluk bilincinin gelişmesine katkı sağlamak, öğretmenlik mesleğinin öneminin kavranması ve icra edilirken karşılaşılan sorunların öğrencilerimiz tarafından empati kurularak fark edilmesi, başarılı olan ve örnek davranış sergileyen öğrencilerimizi onurlandırmak amacıyla düzenlenen bu projede gençlere sorumluluk verilecek ve görev bilinci arttırılmaya çalışılacaktır. Projede öğrenciler kısa bir süreliğine okul müdürü, müdür yardımcıları ve öğretmenlerin yerine geçerek okul ve sınıfların tüm sorumluluğunu üstleneceklerdir. Müdür ve müdür yardımcılarının yerine geçen öğrenciler idari işlere bakacak. Öğretmenlerinin yerine geçen öğrenciler önceden hazırlanarak 2 saat boyunca sınıflarda ders anlatacak. Kısa bir süreliğine yönetilen değil yöneten, öğrenen değil öğreten olacaktır” dedi.

“EN BÜYÜK MUCİZE İYİ ÖĞRETMENE DENK GELMEKTİR”

Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney genç öğretmenlerle genel değerlendirme toplantısı yaptı.

Genç öğretmenlere verimli olmaları konusunda uyarılarda bulunan güney; “Açık şeffaf ve güvenilir olmanız gerekiyor. Sınıflarda hava durumunu sunmayın, sınıfta iklim oluşturun, sınıf kültürü oluşturun öğrencilerin kalbine dokunun. Bir öğrencinin en büyük mucizesi iyi öğretmene denk gelmesidir. En büyük mucize budur her öğrencinin birer mucizesi olun bu kutsal mesleği adalet şefkat ve duygudaşlık ile yürütmenizi istiyorum” dedi.

İlk kez böyle bir projeyle karşılaştığını belirten Güney, bambaşka bir projeydi tebrik ederim Projede emeği geçen okul yönetimine öğrencilere milli eğitim müdürüne teşekkür edip başarı dileğinde bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın