21 Haziran 2026 Pazar

İKİNCİ FAZ AŞILAMA BAŞLADI

Korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele sürecinde aşının ilk fazı uygulanan sağlık çalışanlarına ikinci fazların yapılmasına Genç ilçesinde başlandı.

14 ŞUBAT 2021 PAZAR 14:20
0
1986
0
AA aa
İKİNCİ FAZ AŞILAMA BAŞLADI

Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde yürütülen aşılama kapsamında, 14 Ocak'tan yapılan ilk fazın ardından ikinci faz aşılanma başladı. Aşının ilk dozu uygulanan sağlık çalışanlarına ikinci dozlar yapılmaya başlandı.

Ülke genelinde olduğu gibi Genç ilçesinde de sağlık çalışanları aşılanmaya başladı. Kent genelinde görevli yaklaşık 400 sağlık çalışanı için ikinci faz aşılanma başladı.

Genç Devlet Hastanesi'nde görevli sağlıkçılar sabah mesaisiyle aşı olmaya başlarken, eş zamanlı olarak riskli gruplardaki vatandaşların da ikinci doz aşılanması yapılacak.

14 Ocak'tan itibaren 400'e yakın sağlık çalışanının aşılandırmasının yapıldığını belirten Aşı Koordinatörü Nebahat Aydın, ikinci dozların başladığını söyledi.

Aydın, “Bildiğiniz gibi 14 Ocak'ta ilk aşılanma başlamıştı. 28 günlük süreç bitti ikinci dozlar başladı. Sağlıkçı arkadaşlarım bugün de hep birlikte aşılarımızı olmaya başladık. Tabi ki yaşlı vatandaşlarımız da bu aşılanmaya gönüllü ve gelmeye devam ediyorlar. Hatta dün yaşlı bir amcaya çok üzüldüm. Arkadaşlarımın hepsi öldü deyince ben çok duygulandım. Hem duygusal hem yorucu ama biz yılmadık, yılmayacağız. Ülkemiz için vatandaşlarımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

28 günlük süreçte herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadıklarını söyleyen Doktor İbrahim Büçke ise “14 Ocak'ta aşılama programımız başladı. Biz de Sağlık Bakanı'mızdan hemen sonra aşılarımızı olduk. Bu 28 günlük süreçte herhangi bir yan etki gelişmedi. Lokal ağrılar dışında herhangi bir sorun olmadı. Bugün de sağlık çalışanlarının ikinci doz aşıları başladı. Umarım bu aşı faydalı olur ve eski günlerimize geri döneriz” şeklinde konuştu.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
12:03
HÜLAKÜ BİNGÖL`DE TARIM ARAZİLERİ İMAR BASKISI ALTINDA
HÜLAKÜ BİNGÖL'DE TARIM ARAZİLERİ İMAR BASKISI ALTINDA
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tarım politikalarını eleştirerek, Bingöl'deki verimli tarım arazilerinin imar baskısı altında olduğunu söyledi.
19.06.2026
11:56
GENÇ`TE DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
GENÇ'TE DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
Genç İlçesinin dağlık bölgelerinde, nesli koruma altında bulunan dağ keçileri görüntülendi.
19.06.2026
11:50
UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
19.06.2026
11:44
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı
19.06.2026
11:37
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi
10.06.2026
17:14
GENÇ`TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
GENÇ'TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
Genç ilçesinde Hazine'ye ait 72 taşınmaz, Genç Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından 23-26 Haziran 2026 tarihleri arasında açık teklif usulüyle satışa çıkarılacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın