19 Haziran 2026 Cuma

HÜDAPAR'DAN ÇÖZÜM ÇAGRISI

Yerinde incelediği sorunlar sonrası basına açıklamada bulunan HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, dört başlıkta özetlediği sıkıntıların acilen çözülmesi çağrısı yaptı.

09 EYLÜL 2025 SALI 18:09
1
976
0
AA aa
HÜDAPAR`DAN ÇÖZÜM ÇAGRISI

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, beraberindeki partililerle Genç İlçesi Keklikdere (Parçanc) Köyü Şeban Mezrasını ziyaret etti. Burada mezra sakinlerinin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Doğru, talep ve beklentileri de not alarak ilgili makamlara ileteceğini belirtti.

Yerinde incelediği sorunlar sonrası basına açıklamada bulunan HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, dört başlıkta özetlediği sıkıntıların acilen çözülmesi çağrısı yaptı.

Doğru, açıklamasında şunları kaydetti;

Köylülerimizin özellikle dile getirdiği dört temel sorun bulunmaktadır:

Tarım Sulama Göleti: Vatandaşlarımız kendi imkânlarıyla küçük bir gölet yapmış, ancak her yıl gelen sel sularıyla gölet yıkılmaktadır. Daha önce resmi proje yapılmış ve yeri belirlenmiş olmasına rağmen, proje başka bir köye kaydırılmıştır. Bu durum çiftçilerimizi mağdur etmekte ve tarım faaliyetlerini olumsuz etkilemektedir.

Sulama İmkânı Eksikliği: Köyün yaklaşık 20 dönümlük tarım arazisi bulunmasına rağmen, sulama altyapısı yetersizdir. Vanaların bulunduğu noktadan tarlalara su götürecek boru hattı çekilemediği için ekim yapılamamaktadır. Köylülerimizin kendi imkânları bu sorunu çözmeye yetmemektedir.

Yol Sorunu: Köy yollarının darlığı ve bozukluğu ulaşımda ciddi sıkıntılara yol açmaktadır. Vatandaşlarımız yol standartlarının iyileştirilmesini talep etmektedir.

Tapu ve Elektrik Sorunu: Tapu problemleri nedeniyle köyde yeni evler inşa edilememekte, dolayısıyla elektrik altyapısı da sağlanamamaktadır. Bu durum köy halkını barınma ve temel ihtiyaçlar noktasında zor durumda bırakmaktadır.

HÜDA PAR olarak, yerinde tespit ettiğimiz bu sorunların çözülmesi için konunun takipçisi olacağımızı ve ilgili mercilere ileteceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
12:03
HÜLAKÜ BİNGÖL`DE TARIM ARAZİLERİ İMAR BASKISI ALTINDA
HÜLAKÜ BİNGÖL'DE TARIM ARAZİLERİ İMAR BASKISI ALTINDA
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tarım politikalarını eleştirerek, Bingöl'deki verimli tarım arazilerinin imar baskısı altında olduğunu söyledi.
19.06.2026
11:56
GENÇ`TE DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
GENÇ'TE DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
Genç İlçesinin dağlık bölgelerinde, nesli koruma altında bulunan dağ keçileri görüntülendi.
19.06.2026
11:50
UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
19.06.2026
11:44
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı
19.06.2026
11:37
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi
10.06.2026
17:14
GENÇ`TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
GENÇ'TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
Genç ilçesinde Hazine'ye ait 72 taşınmaz, Genç Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından 23-26 Haziran 2026 tarihleri arasında açık teklif usulüyle satışa çıkarılacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın