19 Haziran 2026 Cuma

HAVALAR SOĞUDU ÜŞÜTEN ONA SARILIYOR

soğuyan havalarla birlikte vatandaşlar, bağışıklıklarını yüksek tutmak için bitki çaylarına yöneldi.

20 EKİM 2025 PAZARTESİ 10:55
0
1581
0
AA aa
HAVALAR SOĞUDU ÜŞÜTEN ONA SARILIYOR

Bingöl'de havaların soğuması ve kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşlar, bağışıklık sitemini yüksek için bitkisel ürünlere yöneldi. Aktarlara akın eden vatandaşlar, kış çayı, ıhlamur, tarçın, zencefil ve kuşburnu gibi ürünler almaya başladı. Paket halinde satılan bitkisel ürünlere de talep olduğu görüldü. Aktar Ömer Ayri, havaların soğumasıyla bitki çaylarına olan talebin arttığını belirterek, "Hastalıklara yakalanmadan önce bağışıklığı güçlendirmek adına zencefil, ıhlamur, karışık bitki çayları gibi çayların her evde bulunmasını tavsiye ediyoruz. Gecelerin uzamasıyla beraber kuruyemişlere de talep arttı. Çiğ kuru yemişleri daha çok tavsiye ediyoruz, sağlık açısından daha iyi. Bitki çaylarını ve kuruyemişleri kullanarak kışı daha sağlıklı atlatabiliriz" dedi.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
11:44
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı
19.06.2026
11:37
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi
10.06.2026
17:14
GENÇ`TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
GENÇ'TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
Genç ilçesinde Hazine'ye ait 72 taşınmaz, Genç Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından 23-26 Haziran 2026 tarihleri arasında açık teklif usulüyle satışa çıkarılacak.
10.06.2026
17:07
RUHSATSIZ KURSLARA DİKKAT
RUHSATSIZ KURSLARA DİKKAT
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
08.06.2026
19:15
HASTANE MEVKİİNE YENİ KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLU
HASTANE MEVKİİNE YENİ KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLU
Bingöl merkez Kültür Mahallesi ile Saray Mahalleri arasında Devlet Hastanesi mevkiinden ulaşımın sağlanması için köprü ve yol yapımı için beklenen adım geldi.
08.06.2026
19:06
20 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
20 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
Bingöl'de 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs polis ekipleri tarafından yakalandı. Şahıs çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın