18 Ekim 2024 Cuma

HALK DARBELERE KARŞI BİLİNÇLİ

Bingöl Üniversitesi'nce 'Sosyo-Ekonomik ve Siyasi Yönleriyle 15 Temmuz Darbe Girişimi' Paneli gerçekleştirildi. Temizsu, 15 Temmuz'un halkın demokratik rejime olan bağlılığını ve askeri müdahalelere karşı bilinç düzeyinin yükseldiğini gösterdiğini ifade etti.

16 TEMMUZ 2024 SALI 12:42
0
496
0
AA aa
HALK DARBELERE KARŞI BİLİNÇLİ

Bingöl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' kapsamında düzenlenen "Sosyo-Ekonomik ve Siyasi Yönleriyle 15 Temmuz Darbe Girişimi” paneli Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Erkan'ın moderatörlüğünde yapılan panele konuşmacı olarak Dr. Öğr. Üyesi Habibe Temizsu ve Öğr. Gör. Abdullah Yolcu yer aldı.

Prof. Dr. Erkan, panelin açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un yakın tarihimizdeki en önemli olaylardan biri olduğunu belirtti ve tartışmanın zorluklarına değindi. Tarihsel bir perspektif sunarak, demokrasi ve askeri müdahaleler arasındaki ilişkiyi ele almanın önemine vurgu yaptı.

Dr. Habibe Temizsu, konuşmasında Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze kadar olan askeri müdahaleleri ve halkın tepkilerini tarihsel bir perspektiften değerlendirdi.

Temizsu, 15 Temmuz'un halkın demokratik rejime olan bağlılığını ve askeri müdahalelere karşı bilinç düzeyinin yükseldiğini gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, bu olayın halkın demokrasiye sahip çıkma iradesini net bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

Öğr. Gör. Abdullah Yolcu ise konuşmasında, 15 Temmuz'un diğer askeri müdahalelerden farklı olarak, halkın, siyasetçilerin ve kurumların ortak iradesiyle başarısızlığa uğratıldığını belirtti. Yolcu, bu olayın Türkiye'de demokrasiye olan bağlılığın bir göstergesi olduğunu ve toplumun her kesiminden gelen dayanışma ile darbe girişiminin bertaraf edildiğini ifade etti.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın