14 Eylül 2026 Pazartesi

GERÇEKTEN DE ÖDEMEDİNİZ!

Sağlık Milsen Şube Başkanı Muhammet Asutay, Devlet Hastanesi'nde bir sağlık çalışanına Covid-19 ek ödemesinin yapıldığını ve bu rakamın 135 TL olduğunu söyledi. Asutay: 'Doktoru, Hemşiresi, sağlık personeli, hizmetlisi, şoförü olarak hakkımızı vermeyenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Hakkınızı ödeyemeyiz dediniz, gerçekten de ödemediniz.'

19 EKİM 2020 PAZARTESİ 12:20
0
2051
0
AA aa
GERÇEKTEN DE ÖDEMEDİNİZ!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (Covid-19) ile mücadele eden doktorlara ek ödeme yapılacağını duyurmuş, ardından ödemeler yapılmıştı. Ancak Manisa'da bir sağlık personeline yatırılan 7 TL'lik ödemenin ardından benzer bir örnek de Bingöl'den geldi.

Bingöl Devlet Hastanesi'nde görevli bir sağlık personelinin ek ödemesinin 135 TL olduğunu ileri süren Bingöl Sağlık Milsen Şube Başkanı Muhammet Asutay, sert açıklamalarda bulundu.

“HASTANE ÇALIŞANLARI NEDEN MAĞDUR EDİLMİŞ NEDEN SAHİPSİZ BIRAKILMIŞTIR”

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlere ek ders ücretlerini kesinti yapmadan ödediğini söyleyen Asutay, Sağlık Bakanlığı'nın aynı hassasiyeti göstermediğini ileri sürdü.

Asutay; “Öncelikle yazıma başlarken yaklaşık bir senedir görünmeyen bir canavara karşı kahramanca mücadele veren doktorlarımıza sağlık personelimize, hizmetli personellerimize ve veri hazırlama personelimize şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizde razı olsun. Gelelim yazımızın amacına. Sağlık Bakanlığı tarafında covid-19 hastalığı ile mücadele veren personelin morallerini yükseltmek için açıklanan tavan döner miktarları hüsran oluşturmuştur. Milli eğitim bakanlığımız okulun tatil olduğu dönemde tüm öğretmenlerin ayırt etmeden tüm ek ders ücretlerini kesinti yapmadan tam ödemiştir. Covid-19 ile mücadele sürecinde hiçbir maddi beklenti içerisinde olmadan kahramanca mücadele veren hastane çalışanları neden mağdur edilmiş neden sahipsiz bırakılmıştır” dedi.

“HAKKINIZI ÖDEYEMEYİZ DEDİNİZ VE GERÇEKTEN ÖDEMEDİNİZ”

Asutay, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Covid-19 pozitifli hastanın muayenesini tedavisini yapan yemeğini başına götüren odasını temizleyen covid-19 atıklarını atan, covidli hastayı evine taşıyan, kısacası doktoru, hemşiresi, sağlık personeli, hizmetlisi, şoförü olarak hakkımızı vermeyenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Hakkınızı ödeyemeyiz dediniz ve gerçekten ödemediniz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın