18 Ekim 2024 Cuma

FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Vali, Belediye Başkanı ve kurum amirleri gözlerini kapatıp empati yürüyüşüne katıldılar. Esnafların sarı bantları malzemeyle kapatmasından yakınan Vali Usta: 'Unutmayalım ki, hepimiz potansiyel birer engelli adayıyız. Dolayısıyla bu insanlarımızın, bu kardeşlerimizin farkında ve yanlarında olmamız lazım' dedi.

15 EKİM 2024 SALI 17:34
0
226
0
AA aa
FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Bingöl'de Altı Nokta Körler Derneği tarafından ‘15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü' münasebetiyle ‘Farkındalık Yürüyüşü' düzenlendi.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kurum müdürleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaşların katıldığı yürüyüşte, gözler kapatılıp bastonla empati yürüyüşü gerçekleştirildi.

Bingöl merkez Hacı Hıdır Camii önünde başlayıp Valilik önünde son bulan yürüyüş sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Hamdi Usta şunları söyledi:

Hepimiz potansiyel birer engelli adayıyız”

“Bugün ‘15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü'. Günün anısına Bingöl'de farkındalık yaratmak amaçlı görme engelli kardeşlerimizle ve konuya duyarlı Bingöllü hemşehrilerimizle beraber bir yürüyüş gerçekleştirdik. Engelli olmak bir kader değil. Unutmayalım ki hepimiz potansiyel birer engelli adayıyız. Dolayısıyla bu insanlarımızın, bu kardeşlerimizin farkında ve yanlarında olmamız lazım.

“Esnaflar sarı bantlara malzeme koyuyor”

“Hayatı engelli bireylere kolaylaştırmamız lazım. Onların her türlü imkân ve sıkıntılarını gidermemiz lazım. Dolayısıyla konuya empati ile yaklaşmalıyız. Özellikle esnaf arkadaşlarımızdan rica ediyorum. Özellikle kaldırımlarımızda sarı bantların olduğu yerlerin etrafında en az da yirmişer santim civarında bir boşluk olmalı ki görme engelli arkadaşlarımız rahat bir şekilde yürüyebilsinler. Maalesef nadir de olsa bazen olumsuz örnekler görüyorum. Özellikle bu sarı bantlara, esnafımız malzemelerini koyuyor, ürünlerini sergiliyor. Bunların kasıtlı değil ama

Engelli vatandaşlarımıza hizmet açısından pozitif ayrımcılık yapmalı”

Valilik olarak Belediyemiz ile birlikte kamu kurumlarımızın erişilebilirliği, özellikle engelli erişilebilirliği üzerinde çalışıyoruz. Bu konuya ziyadesiyle önem veriyoruz. Ayrıca kamu görevlisi arkadaşlarımızın da engelli vatandaşlarımıza hizmet açısından pozitif ayrımcılık yapmasını, onlara her türlü yardımın verilmesini hem talimat olarak hem de rica olarak bir kez daha bu vesileyle seslendirmek istiyorum.

Bugün hep birlikte çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Farklı kesimlerden yoğun bir katılım oldu. İnşallah her yıl bunu daha güzel bir şekilde ve daha büyük katılımlarla yapacağız. Farkındalık yürüyüşünün ziyadesiyle pozitif yansımaları olacağını düşünüyorum.

Etkinliğe katkı sunan tüm katılımcılara ve gösterdikleri yakın ilgi için basın mensuplarına teşekkür ediyorum.” Açıklama sonrasında Vali Usta ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, yaya yolunda şoförlere ve esnaflara bilgilendirici broşür dağıttılar.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın