20 Haziran 2026 Cumartesi

ENGELLİ DEPREMZEDEYİ SEVİNDİREN HEDİYE

10 ilde büyük yıkım ve can kayıplarına neden olan depremin ardından, Malatya'dan Bingöl'e gelen ve akülü engelli aracı enkaz altında kalan Ahmet Aslan'a Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından akülü araç hediye edildi.

18 ŞUBAT 2023 CUMARTESİ 10:49
0
1865
0
AA aa
ENGELLİ DEPREMZEDEYİ SEVİNDİREN HEDİYE

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük deprem, 10 ilde yıkımları ve can kayıplarını beraberinde getirdi. Afet bölgesindeki vatandaşların yaralarının sarılması için, ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de kurumlar seferberlik ilan etti. Malatya'da her iki depreme de yakalanan ve bölgeden kaçarak barınma amacıyla Bingöl'e gelen 8 kişilik Aslan ailesinin 48 yaşındaki bedensel engeli bulunan Ahmet Aslan'ın kaçış sırasında akülü engelli aracı enkaz altında kalmıştı. Yetkililere engelli aracı talebinde bulunan Aslan'a Bingöl Engelliler Kültür ve  Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Tuz sürpriz yaparak akülü engelli aracı hediye etti. Kültür Mahallesi'ndeki Mürsel Paşa öğrenci yurdunda misafir edilen Aslan ve ailesini ziyaret eden Bahattin Tuz, Aslan'a akülü engelli aracını hediye dereken, Aslan aracına biner binmez hemen sürerek tur atmaya başladı. 

Aslan'ın sevinci gözlerinden okunurken Kardeşi İbrahim Aslan “Biz Malatya'da depreme yakalandık, depremden çıkıp Bingöl'e geldik. Abim engelli, abimin aracı enkaz altında kaldı. Şuan aracımız geldi onun mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti. 

Aslan'a Bingöl Engelliler Kültür ve  Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Tuz ise depremden kaçarak Bingöl'de misafir edilen vatandaşlardan şuana kadar 6 kişiye engelli aracı ve sandalyesi temin ettiklerini belirterek şunları söyledi, “Ülkemizde bir deprem yaşandı, öncelikle devletimize ve milletimize geçmiş olsun diliyoruz. Çevre illerimizden gelen kardeşlerimizi misafir ediyor ve ağırlıyoruz. Engelli abimiz Ahmet'in bizden bir akülü araç talebi oldu, nasip oldu temin edip kendisine bugün teslim ettik. Ahmet abimiz mutlu olduysa biz çok daha mutlu olduk. Bingöl Engelliler Kültür Derneği olarak bugüne kadar 5 kişiye sandalye vermiştik, Ahmet abide 6'ıncı kişi oldu. Elimizden geldiği kadar destek olmaya ve yaralarımız sarmaya çalışıyoruz. Milletçe bir olmaya çalışıyoruz. Rabbim bir daha yaşatmasın diyoruz ve tekrardan ülkemize geçmiş olsun diliyoruz” dedi.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
12:03
HÜLAKÜ BİNGÖL`DE TARIM ARAZİLERİ İMAR BASKISI ALTINDA
HÜLAKÜ BİNGÖL'DE TARIM ARAZİLERİ İMAR BASKISI ALTINDA
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tarım politikalarını eleştirerek, Bingöl'deki verimli tarım arazilerinin imar baskısı altında olduğunu söyledi.
19.06.2026
11:56
GENÇ`TE DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
GENÇ'TE DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
Genç İlçesinin dağlık bölgelerinde, nesli koruma altında bulunan dağ keçileri görüntülendi.
19.06.2026
11:50
UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
19.06.2026
11:44
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı
19.06.2026
11:37
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi
10.06.2026
17:14
GENÇ`TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
GENÇ'TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
Genç ilçesinde Hazine'ye ait 72 taşınmaz, Genç Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından 23-26 Haziran 2026 tarihleri arasında açık teklif usulüyle satışa çıkarılacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın