19 Eylül 2024 Perşembe

BİNSİDAP DÖRT TALEBİNE DESTEK İSTEDİ

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu (BİNSİDAP), gerçekleştirilen saha çalışmaları çerçevesinde Bingöl'ün sağlık sorunlarıyla alakalı dört başlıkta taleplerini paylaştı ve destek çağrısında bulundu.

13 EYLÜL 2024 CUMA 13:47
0
384
0
AA aa
BİNSİDAP DÖRT  TALEBİNE DESTEK İSTEDİ

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu (BİNSİDAP) sözcüsü Mehdin Değişman, Bingöl'de hayata geçirilmesi planlanan konularla alakalı bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında; “İlimizde Tıp Fakültesinin kurulması, AMATEM'in ilimize kazandırılması, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kaplıcalarla Entegre Fizik Tedavi Dal Hastanesi/Merkezi” konularına değinen Değişman; “Son toplantımızda öncelikle gündeme getirdiğimiz Tıp Fakültesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, AMATEM ve FTR Merkezi/Hastanesi (Kaplıcalarla Entegre) ile ilgili çalışmalarımız hakkında çeşitli görüşmeler gerçekleştirdik. İlimiz için büyük önem taşıyan bu projelerin hayata geçirilmesi amacıyla tüm sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim kurduk. Bu süreç içerisinde çalışmalarımız, ziyaretlerimiz ve görüşmelerimiz devam edecektir. İlimiz özelinde faaliyet gösteren Kent Konseyi, 3 Konfederasyon, 5 Platform, 7 Sendika ve 200'den fazla Dernek, belirttiğimiz projelere desteklerini ilettiler. Tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ayrıca teşekkür ederiz. Bundan sonraki süreçte ilimizin gelişimi ve kalkınması için kendilerinden destek talep edeceğiz. İnşallah hep birlikte ilimiz için hayırlı hizmetlere vesile olacağız” dedi.

'Bingöl için bir fikrim var' diyen herkesi desteklemeye davet ediyoruz

BİNSİDAP'ı “Bingöl'deki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu, kentin sosyal ve ekonomik problemlerini çözmek amacıyla ortak akıl ve iş birliği ile hareket eden bir platform” olarak nitelendiren Değişman: “Amacımız; Bingöl'ün her mahallesi, ilçesi ve köyünde yaşayan insanların yaşam standartlarını yükseltmek, sosyal, eğitim, ekonomik ve sağlık alanlarındaki sorunlara çözüm bulmaktır. Şehrimizin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için, 'Bingöl için bir fikrim var' diyen herkesi desteklemeye ve bu süreci zenginleştirmeye davet ediyoruz. Şirin ilimizin gelişimi, kalkınması ve yaşanabilir bir şehir olabilmesi için ilimizdeki tüm yapılar, kurum ve kuruluşlarla birlikte tüm sivil toplum kuruluşlarına görev düşmektedir. Her bir hizmet veya proje için tüm yapıların iş birliği içinde çalışması elzemdir. Daha önce bahsettiğimiz projelerin hayata geçmesi için tüm paydaşların katkısına ihtiyaç vardır. Bu sebeple, ilimizde gerçekleştirilecek her türlü güzellikte tüm paydaşların yer almasını arzuluyoruz. Görüştüğümüz tüm kuruluşlar bu konuda desteklerini sundu.” dedi.

Değişman, talep ve desteklenmesi gereken konu başlıkları ile içeriklerini şu sözlerle özetledi;

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ile TIP FAKÜLTESİ

 “İlimizin hızla gelişen yapısı, coğrafi avantajları ve üniversitemizin modern alt yapısıyla birlikte, sağlık hizmetlerinin etkin ve sürdürülebilir hale gelmesi açısından Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tıp Fakültesi açılması oldukça uygun bir adım olacaktır. Bu hastanelerin açılmasıyla, ilimizde pek çok sağlık hizmeti sunulmaya başlanacak ve sağlık sorunları büyük ölçüde azaltılacaktır. Bu nedenle, Eğitim Ve Araştırma Hastanesi İle Tıp Fakültesi taleplerimizi önemsiyoruz. Özellikle inşası süren 500 yataklı yeni hastanemizin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermesini talep etmekteyiz.

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON DAL HASTANESİ/MERKEZİ

Diğer projemiz olan Kaplıcalarla Entegre Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dal Hastanesi/Merkezi, kaplıcaların doğal iyileştirici özellikleri ile modern tıbbi tedavi yöntemlerini bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Bu proje hem bölge halkına hem de çevre illerden gelen hastalara kapsamlı bir tedavi sunmayı amaçlamaktadır. Kaplıca sularının tedavi edici gücünden faydalanarak, artan yaşlı nüfus nedeniyle özellikle kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde yataklı fizik tedavi ünitelerinden önemli sonuçlar elde edilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca ilimize pek çok katkısı olacaktır. Örneğin, sağlık turizmi, bölge ekonomisi, yerel halkın sağlık hizmetlerine erişimi ve AR-GE çalışmaları ile üniversitemizin gelişimi açısından önemli oranda fayda sağlayacaktır.

AMETEM KURULMASI

“Yine ilimizin en büyük sağlık sorunlarından biri olan madde bağımlılığı konusu, ilimiz için hayati bir öneme sahiptir. Bu nedenle AMATEM'in ilimizde kurulması kaçınılmazdır. Bize göre AMATEM, yalnızca bağımlılığı tedavi etmekle kalmaz, aynı zamanda bağımlı bireylerin sosyal hayata entegrasyonu için psikolojik destek, rehabilitasyon ve meslek edinme gibi alanlarda da yardımcı olur. AMATEM, aile danışmanlığı ve eğitim hizmetleriyle bağımlı bireylerin çevresine de katkı sağlar. Bizler, toplumun temel taşı olan ailenin bütünlüğü ve huzurunu sağlamak adına bu projeye büyük önem veriyoruz. AMATEM ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla gerekli görüşmeleri yaptık ve fikir alışverişinde bulunduk. Özel müteşebbislerimize de bir çağrı yapmak istiyoruz. Gençlerimizin geleceği ve ailelerimizin huzuru için toplumsal hassasiyet taşıyan iş insanlarımızı bu projeye destek vermeye davet ediyoruz.”

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.09.2024
18:21
FAİLİN AKLİ DENGESİ YERİNDEYMİŞ!
FAİLİN AKLİ DENGESİ YERİNDEYMİŞ!
Bingöl'de bıçakladığı 9 kişiden 4'ünü öldüren madde bağımlısı katil zanlısı için adli tıp kurumundan rapor çıktı. İşte gelişmeler…
16.09.2024
14:47
BİR BELEDİYE BAŞKANI DAHA İSTİFA ETTİ
BİR BELEDİYE BAŞKANI DAHA İSTİFA ETTİ
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
14.09.2024
13:22
TRT`DEN BİNGÖL`E ÖZEL BELGESEL
TRT'DEN BİNGÖL'E ÖZEL BELGESEL
Efsaneler şehri Bingöl'ün köklü tarihi ve görsel hazineleri 'TRT Belgesel'de hayat buluyor. TRT iç yapımlar tarafından hazırlanan '12 Efsaneler Şehri Bingöl Belgeseli', Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde ilk kez izleyiciyle buluştu.
13.09.2024
17:59
BAŞKAN VE MECLİS ÜYELERİ İSTİFA ETTİ
BAŞKAN VE MECLİS ÜYELERİ İSTİFA ETTİ
Bingöl merkez Ilıcalar Belde Belediye Başkanı Eşref Varol, 5 Belediye Meclis Üyesi ile birlikte Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu.
13.09.2024
13:41
ÇOCUKLAR` HAYAT NAMAZDA  GÜZELDİR ETKİNLĞİNDE BULUŞUYOR
ÇOCUKLAR' HAYAT NAMAZDA GÜZELDİR ETKİNLĞİNDE BULUŞUYOR
Bingöl'de Kuran Nesli Platformu tarafından her yıl gerçekleştirilen 'Hayat Namazla Güzeldir' programı 15 Eylül Pazar günü Bingöl'de düzenlenecek. Çocuklar namaz kılacak, oyun, ilahi ve şiir seslendirecekler.
12.09.2024
17:01
KENT KONSEYİ`NDEN  İKTİDARA  ACİL ÇAĞRI
KENT KONSEYİ'NDEN İKTİDARA ACİL ÇAĞRI
Bingöl'ün eğitimdeki fiziki eksikliklerini paylaşan Kent Konseyi Başkanı Açıkbaş: 'İkinci bir asrın felaketi yaşanmadan okullarımızın güçlendirme ve yeni inşaat yapımları için acilen Bakanlık düzeyinde temasa geçilmelidir. Yarın çok geç olabilir! İktidarın tüm siyasi aktörlerini bu konuda harekete geçmeye çağırıyoruz' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın