13 Eylül 2026 Pazar

BİNLER, GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Bingöl'de 5'incisi düzenlenen Hesarek Kayak Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Kayak merkezini dolduran binlerce vatandaş halay ve konserler eşliğinde eğlenerek unutulmaz bir gün yaşadı.

26 ŞUBAT 2022 CUMARTESİ 15:11
6
2129
0
AA aa
BİNLER,  GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Bingöl Belediyesi'nce geleneksel hale getirilen ancak pandemi nedeniyle 2 yıldır gerçekleştirilemeyen Hesarek Kayak Festivali'nin 5'incisi düzenlendi.

Merkez Dikme köyündeki Hesarek Kayak Merkezi'ne gelen binlerce vatandaş, halaylar, kayak ve konserler eşliğinde doyasıya eğlendi.

Soğuk havada misafirlerini unutmayan Bingöl Belediyesi, sucuk ekmek ve çorba ikramında da bulunarak vatandaşların dolu dolu bir gün geçirmesini sağladı.

Huzur ve güven ortamına değinen TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ise, “Huzurun olmadığı bir yerde hiçbir şey olmuyor, güvenin olmadığı yerde hiçbir şey olmuyor. Huzur ve güven ortamı yaşam kalitemiz açısından da, kalkınmamız açısından da vazgeçilmez önemde. Gençlerimize hem daha iyi bir yaşam ortamı hem de iş, istihdam ortamı sağlama bakımından çok kıymetlidir huzur ortamı. Aynı şekilde doğuda, güneydoğuda, Bingöl'ümüzde son dönemlerde çok ciddi bir hareketlilik var. Pandemi sonrası yeni yatırımlarla, yeni faaliyetlerle yolumuza devam edeceğiz inşallah” dedi.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, “Bu yaptığımız organizasyona çok ciddi bir katılım sağlandı. Buradaki gençlerimizi, halkımızı yerel sanatçılarımız ve ulusal grup Gripin ile buluşturduk. Büyük bir coşku var. Bu coşkuyu her geçen yıl arttırmak için yeni çalışmalarla inşallah halkımızı bu organizasyonların içine çekeceğiz.”

Helin Anşin, “Bingöl 5'inci Hesarek Festivalini yapıyor. Gelmiş geçmiş en güzel festivallerden biri. Çok eğlendik. Normalde İzmir'de üniversite okuyorum tatil için gelmiştim ama gripin için bir gün daha biletimi yaktım ve kaldım. Çok mutlu oldum ve çok eğlendim. Daha güzel festivaller ve konserler görmek istiyoruz.”

Hatice Atçı, “İstanbul'dan geldim konser için şuan herşey çok güzel gidiyor. Gerçekten çok güzel bir etkinlik. Kayak ve spor alanında çok gelişmiş bir tesis. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”

Veysel Avcı, “Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Çok eğlendik. Binlerce insanın katılımıyla gerçekleşti. Çok iyidi, çok güzeldi.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın