12 Eylül 2026 Cumartesi

BİNGÖL'ÜN İLK AKREDİTE EKİPİ OLDULAR

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) Arama Kurtarma ekibi Bingöl'ün ilk, 2024 yılı akreditasyon takviminde Türkiye'nin ilk akredite ekibi oldu.

24 OCAK 2024 ÇARŞAMBA 16:52
0
2250
0
AA aa
BİNGÖL`ÜN  İLK AKREDİTE EKİPİ  OLDULAR

Bingöl İl Afet Müdürlüğü ve İHH Afet Akademisi tarafından verilen eğitimler tamamlayan 28 kişilik Bingöl İHH Arama ve Kurtarma ekip üyeleri, Diyarbakır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden gelen komisyon tarafından sınava tabii tutuldu. Ekip üyeleri, almış oldukları eğitimlerdeki becerileri, sınav komisyonu karşısında tatbik ettiler.

“BU EKİPLERİN ÖNCELİĞİ HER ZAMAN BİR CAN KURTARMAK”

Son 30 yılda doğal afetlerden dolayı 2,3 milyon insanın hayatını kaybettiğini anımsatan Bingöl İHH Arama Kurtarma Ekip lideri Özhan Gili; “28 kişilik Arama Kurtarma ekibimiz Bingöl'ün ilk akredite ekibi olmakla birlikte, 2024 yıllı içinde ülkemizin de ilk akredite ekibi oldu. Ekibimiz aynı zamanda ‘İHH Doğu ve Güneydoğu Anadolu' bölgelerinde ise 3. Hafif Seviye akredite ekibi oldu. ‘Üzerinde yaşadığımız topraklar depremlere yabancı değil. 1 Mayıs 2003'te meydana gelen Bingöl depreminde yüzlerce vatandaşımız en kaz altında kaldı. Son 30 yılda sadece doğal afetlerden dolayı dünya genelinde 2,3 milyon insan hayatını kaybetti. İHH Arama Kurtarma ekipleri, bugüne kadar ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde meydana gelen olağanüstü durumlar için Türkiye'den yola çıktı. Bu ekiplerin önceliği her zaman bir can kurtarmak oldu. Bununla birlikte afetzedelerin hayatları normale dönene kadar gıdadan, barınmaya, sağlıktan psiko-sosyal desteğe kadar her alanda yanlarında oluyoruz” dedi.

BİNGÖL İHH 8 CANLI 42 ÖLÜYÜ ENKAZ ALTINDAN ÇIKARTTI

6 Şubat 2023 Afetinde Arama Kurtarma ve Psiko-sosyal ekipleriyle Malatya ve Adıyaman illerinde görev aldıklarını belirten Gili, “Arama Kurtarma ekibimiz 8 canlı 42 ölüyü enkaz altından çıkartılar. Arama Kurtarma çalışmaları dışında 50 kişilik Psiko-sosyal ekibimiz de afetzedelerin tekrar hayatta adapte olabilmeleri için gayret gösterdiler. Arama Kurtarma Ekibimizin katılmış olduğumuz görevler bazıları; Bingöl Karlıova Depremi, Elâzığ-Malatya depremi, Kastamonu Bozkurt sel afeti ve Bingöl İl Afet Müdürlüğü'nden gelen Kayıp ve Yangın gibi görevlerin tamamına katılım sağlamıştır” diye konuştu.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın