20 Haziran 2026 Cumartesi

BİNGÖL'DE KURBAN BAYRAMI TEYYAKUZU

Trafik ekipleri şehir içi ve şehirler arası yollarda sıkı denetimde olacak, Tarım ve Orman İl müdürlüğü kurban pazarında kontrollerini yaparken, zabıta yasak alanlarda kurban kesimine müsaade etmeyecek. Ayrıca polis, sahte para ve dolandırıcılığa karşı kurban pazarını kontrol altında tutacak

11 HAZİRAN 2024 SALI 17:44
0
1242
0
AA aa
BİNGÖL`DE  KURBAN BAYRAMI  TEYYAKUZU

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kamuda da aksaklıkların önlenmesi için hazırlıklar yoğunlaştırıldı. Emniyet, Belediye ile Tarım ve Orman Müdürlüğü sorumluluk bölgelerinde inceleme ve kontrollerini attırırken, vatandaşlara yönelik uyarılar da sıklıklar paylaşılacak.   

RADARLI KONTROLLER ARTACAK

Bu kapsamda Bingöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri şehir giriş ve çıkışları ile şehir içinde belirlenen noktalarda radarlı hız denetimi yapacak, emniyet kemeri ve ruhsat kontrollerini sıkı tutacak.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta da, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Toplantıda Kurban Bayramı münasebetiyle alınacak trafik tedbirleri değerlendirildi.

RASGELE KURBAN SATIŞ VE KESİMİNE MÜSAADE EDİLMEYECEK

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kurban Bayramı nedeniyle Bingöl'deki kurban satış ve kesim yerlerinde denetimlerde bulunurken, İl Müdürlüğünce bastırılan liflet ve afişler dağıtılmaya başlandı. Ayrıca köylerde cami ve kahvehanelere kurbanlık hayvanlarla ilgili bilgilendirici afişler de asıldı.

Bingöl merkezde kurban satışı ‘Canlı Hayvan Pazarı'yla sınırlandırılırken, harici alanlarda satış yapılmasına Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nce müsaade edilmeyecek. Ayrıca sokak ya da bahçelerde kurban kesimine izin verilmeyecek olup kesimler sadece mezbahanede yapılabilecek. Satış ve kesim konusunda ihlalde bulunanlara yönelik idari yaptırımlar uygulanacak.

DOLANDIRICILIĞA KARŞI TEYAKKUZDA OLUNACAK

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri de vatandaşları sahte para, tırnakçılık ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyarırken, Canlı Hayvan Pazarında da Kurban Bayramı süresince takip ve kontrollerini sıkı tutacak.

Sosyal medya üzerinden uyarıcı afiş paylaşımları da yapan Emniyet Müdürlüğü; “Kurban Pazarında dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olun, internet üzerinden bedelinin çok altında kurbanlık satışı yapan sitelerden alışveriş yapmayın” uyarısında bulundu.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
12:03
HÜLAKÜ BİNGÖL`DE TARIM ARAZİLERİ İMAR BASKISI ALTINDA
HÜLAKÜ BİNGÖL'DE TARIM ARAZİLERİ İMAR BASKISI ALTINDA
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tarım politikalarını eleştirerek, Bingöl'deki verimli tarım arazilerinin imar baskısı altında olduğunu söyledi.
19.06.2026
11:56
GENÇ`TE DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
GENÇ'TE DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
Genç İlçesinin dağlık bölgelerinde, nesli koruma altında bulunan dağ keçileri görüntülendi.
19.06.2026
11:50
UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
19.06.2026
11:44
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı
19.06.2026
11:37
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi
10.06.2026
17:14
GENÇ`TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
GENÇ'TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
Genç ilçesinde Hazine'ye ait 72 taşınmaz, Genç Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından 23-26 Haziran 2026 tarihleri arasında açık teklif usulüyle satışa çıkarılacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın