15 Haziran 2026 Pazartesi

BİNGÖL'DE İŞKUR 400 İŞÇİ ALIMI YAPACAK

Bingöl'de İŞKUR ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile Merkez, Adaklı, Genç, Karlıova, Kiğı, Solhan, Yayladere ve Genç Yedisu ilçelerinde toplam 400 işçi alımı için başvurular yarın başlıyor

16 ŞUBAT 2026 PAZARTESİ 13:53
0
762
0
AA aa
BİNGÖL`DE İŞKUR 400 İŞÇİ ALIMI YAPACAK

Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri arasında yapılan işbirliğiyle Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında merkezde 245, Adaklı'da 18, Genç'te 35, Karlıova'da 40, Kiğı'da 12, Solhan'da 35, Yayladere'de 5 ve Yedisu'da 10 kişi olmak üzere toplam 400 işçi alımı için başvurular yarın başlıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK? Bingöl merkez ve ilçelerinde TYP kapsamında 400 işçi alımı için yarın itibariyle başlayacak başvurular, 20 Şubat Cuma günü sona erecek. Başvurular, İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELER?

İŞKUR tarafından İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde çalıştırılmak üzere toplam 400 personel alımı başvurusu için katılımcıların kuruma kayıtlı işsiz olması, 18 yaşını tamamlamış olması, emekli ve malullük aylığı almaması, öğrenci olmaması (açık lise ve açıköğretim öğrencileri hariç) gerekiyor. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4. Maddesi'nin Birinci Fıkrası'nın a ve c bentleri kapsamında SGK'ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının b bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamaları gerekiyor. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin bir buçuk katını (42 bin 113 lira) aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP'ye katılamayacak. TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP'nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek başvurular geçersiz sayılacak. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP'ye katılamayacak. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılacak.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuru sürecinin tamamlanması sonrasında alınacak 400 işçinin belirlenmesi için 24 Şubat Salı günü noter huzurunda kura çekimi yapılacak. TYP kapsamında görevlendirilecek personel, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Adaklı, Genç, Karlıova, Kiğı, Solhan, Yayladere ve Yedisu İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde 2 Mart 2026-30 Haziran 2026 tarihleri arasında istihdam edilecek.

HABER:SİNAN ATAN

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
17:14
GENÇ`TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
GENÇ'TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
Genç ilçesinde Hazine'ye ait 72 taşınmaz, Genç Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından 23-26 Haziran 2026 tarihleri arasında açık teklif usulüyle satışa çıkarılacak.
10.06.2026
17:07
RUHSATSIZ KURSLARA DİKKAT
RUHSATSIZ KURSLARA DİKKAT
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
08.06.2026
19:15
HASTANE MEVKİİNE YENİ KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLU
HASTANE MEVKİİNE YENİ KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLU
Bingöl merkez Kültür Mahallesi ile Saray Mahalleri arasında Devlet Hastanesi mevkiinden ulaşımın sağlanması için köprü ve yol yapımı için beklenen adım geldi.
08.06.2026
19:06
20 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
20 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
Bingöl'de 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs polis ekipleri tarafından yakalandı. Şahıs çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.
08.06.2026
18:59
TOKİ BİNGÖL`DE 88 KONUT SATACAK
TOKİ BİNGÖL'DE 88 KONUT SATACAK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
08.06.2026
18:52
POLİSTEN KAÇAMADI YAKALANDI
POLİSTEN KAÇAMADI YAKALANDI
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 'Kasten Yaralama' ve '6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet' suçlarından gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kovalamaca anı kameralara yansıdı!
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın