12 Eylül 2026 Cumartesi

Bingöl Valisi Usta asayiş verilerini açıkladı

Karşılaştırmalı Asayiş ve Güvenlik Konulu Basın Toplantısında 2023 yılı içinde 38 milyon 818 bin kök kenevir ele geçirildiğini, 808 kişinin gözaltına alındığı ve 70 kişinin bu konuda tutuklandığını belirten Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 2022'de 5 teröristin teslim olduğunu, 2023'te de 5 teröristin sağ ele geçirildiğini kaydetti.

06 OCAK 2024 CUMARTESİ 12:03
0
1430
0
AA aa
Bingöl Valisi Usta asayiş verilerini açıkladı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Karşılaştırmalı Asayiş ve Güvenlik Konulu Basın Toplantısı düzenlendi. Valilik binasında gerçekleşen toplantıya İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, vali yardımcıları, kaymakamlar ve basın mensupları katıldı.

2022 ve 2023 yılı Karşılaştırmalı Asayiş ve Güvenlik Konulu bir sunum gerçekleştiren Vali Usta, göreve başladığı son aylık faaliyetleri de açıkladı.

Vali Usta; “Valiliğimiz koordinesinde yürütülen iç güvenlik operasyonları çerçevesinde 2022 yılında 35 şehir operasyonu, 2 bin 257 kırsal, 2023 yılında 31 şehir operasyonu, 3 bin 773 kırsal operasyon gerçekleştirildi. Terörle mücadele verilerine baktığımızda 2022 yılında 5 kişinin teslim olduğunu, 2023 yılında ise sağ/yaralı 5 kişinin ele geçirildiğini görüyoruz. Yine teröristlere yardım ve yataklık yapan, örgütlerle irtibatlı olan kişilere yönelik 2022 yılında 20 kişi tutuklanırken, 2023 yılında 9 kişi tutuklandı. Terörle mücadelede yapılan operasyonlarda 2022 yılında 18 adet mayın, 389 kilo patlayıcı madde, 318 adet muhtelif mühimmat, 6 adet silah ve 1 adet el bombası geçirildi. Bu rakam 2023 yılında ise 9 adet mayın, 180 kilo patlayıcı madde, 487 adet muhtelif mühimmat, 9 adet silah ve 1 adet el bombası ele geçirildi” dedi.

“Uyuşturucuyla mücadele kararlılık sürüyor”

Güvenlik güçlerinin uyuşturucu tacirlerine göz açtırmadığının altını çizen Vali Usta, “2023 yılında 722 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda, 808 kişi gözaltına alındı ve 70 kişi tutuklandı. Yine operasyonların verilerine baktığımızda 1 ton 750 kilo esrar, 10 gram kokain, 144 gram metamfetamin, 48 Ecstasy/Captagon, 38 milyon 818 bin kök kenevir, 130 kök Skunk ele geçirdik” diye konuştu.

Göreve başladığı 1 Eylül- 31 Aralık 2023 tarihleri arasındaki verilerine de aktaran Vali Ahmet Hamdi Usta, “14 şehir operasyonu ve 992 kırsal operasyon gerçekleştirdik. Teröristlere yardım ve yataklık yapan ve örgütlerle irtibatlı olan 40 şüpheliyi gözaltına aldık ve 9 kişi tutuklandı. Yine bu 4 aylık sürede uyuşturucuyla mücadele verilerine baktığımızda 294 operasyonda 592 kilo esrar, 3 milyon 428 bin Kök Kenevir, 190 kilo Skunk ele geçirdik. 314 kişi gözaltına alındı ve 30 kişi tutuklandı” şeklinde konuştu.

Vali Usta, “güvenlik güçlerimizle birlikte suç ve suçlulara yönelik çalışmalarımız, faaliyetlerimiz aralıksız bir şekilde sürecek” dedi. 

HABER: SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın