18 Ekim 2024 Cuma

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Bingöl Üniversitesi, '2024 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu'nda üç farklı kategoride 201 üniversite arasında ilk 20'de yer aldı. Rektör Çelik: 'Bu başarının arkasında, akademik ve idari personelimizin özverili çalışmaları yatmaktadır. Üniversitemizi her alanda daha da ileri taşımak için sağlam ve kararlı adımlarla yolumuza devam edeceğiz' dedi.

11 EKİM 2024 CUMA 17:51
0
617
0
AA aa
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), Türkiye'deki üniversitelerin “ Eğitim ve Öğretim”, “Araştırma-Geliştirme, “ Proje ve Yayın”, “Uluslararasılaşma”, “Sürdürülebilirlik” ve “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” başlıklarında değerlendirilerek, yükseköğretime yaptıkları katkı ve sağladıkları gelişmeleri ortaya koymak amacıyla hazırladığı, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu- 2024'te Bingöl Üniversitesi, 201 üniversite arasından üç kategoride de ilk yirmide yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Başta YÖKSİS veri tabanı olmak üzere kamu ve bağımsız kaynaklardan alınan veriler kullanılarak hazırlanan ve Türkiye genelinde 201 üniversitenin 64 farklı gösterge ile değerlendirildiği raporda, Bingöl Üniversitesi genel ortalama üzerinde kalarak; mezunların yurt içi ilk iş bulma süresinin (ay) en kısa olduğu üniversiteler, alan ağırlıklı atıf endeksinin en yüksek olduğu ve endeksli yayınların atıf alma oranının en yüksek olduğu ilk yirmi üniversite arasında yer aldı.

Mezunların Yurt İçi İş Bulma Süresi Ortalama 3 Ay

Bingöl Üniversitesi; örgün ön lisans ve lisans programlarından mezun öğrenciler için SGK'den temin edilen mezun sigortalılık verisine göre, mezunların ilk prim günü ile mezuniyet tarihi arasındaki gün sayısının üniversite bazında ortalaması alınarak hesaplanan, “2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezunlarının Yurt İçinde İlk İş Bulma Süresi (Ay)” kategorisinde, mezunların yurt içi ilk iş bulma süresinin (ay) en kısa olduğu ilk yirmi üniversite arasında yer aldı.

Rapora göre, Bingöl Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerin yurt içi iş bulma süresi 2023 yılında ortalama 3 ay olarak gerçekleşti.

Türkiye'deki üniversitelerden mezun olan öğrencilerin yurt içi ilk iş bulma süresi ise 2023 yılında ortalama 4,5 ay olarak gerçekleşti. Bu süre 2022 yılında 6,4 ay olarak hesaplanmıştı.

“Alan Ağırlıklı Atıf Endeksi” Kategorisinde 18. Sırada Yer Aldı

Bingöl Üniversitesi, büyük başarı gösterdiği diğer bir kategori ise “Alan Ağırlıklı Atıf Endeksi” oldu. Bingöl Üniversitesi; 2023 yılında SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI (ESCI dâhil) endeksli dergi ve kitaplarda yayımlanan kurum adresli yayınlarda, aynı yayın türü ve aynı alandaki yayınlarına alınan ortalama atıf sayısının, dünyadaki aynı alandaki bir makaleye alınan ortalama atıf sayısına oranını ifade eden “Alan Ağırlıklı Atıf Endeksi” kategorisinde istikrarlı bir gelişim göstererek Türkiye genelinde 18.sırada yer aldı.

“Endeksli Yayınların Atıf Alma Oranı” Kategorisinde 12. Sırada Yer Aldı

Son olarak, 2019-2023 yıllarında SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI (ESCI dâhil) endeksli dergilerde yapılan yayınlardan bu endekslerde atıf alan yayınların toplam yayına oranını ifade eden, “Endeksli Yayınların Atıf Alma Oranı” kategorisinde 80,88'lik oran ile ODTÜ ve Boğaziçi gibi köklü üniversiteleri geride bırakarak 12. sırada yer aldı.

Prof. Dr. Çelik: “Kararlı Adımlarla Devam Edeceğiz”

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi'nin başarı ivmesinin her geçen gün yükselmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek;

“Üniversitemizin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan 2024 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu'nda üst sıralarda yer alması bizler için büyük bir onur kaynağıdır. Bu başarının arkasında, akademik ve idari personelimizin özverili çalışmaları yatmaktadır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bilimsel çalışmalara ve eğitim kalitesine verdiğimiz değerin bir göstergesi olan bu başarı, gelecekteki daha büyük adımların habercisidir. Üniversitemizi her alanda daha da ileri taşımak için sağlam ve kararlı adımlarla yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

HABER:SİNAN ATAN

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın