16 Eylül 2024 Pazartesi

BİNGÖL MUHTEMEL DEPREME HAZIRLANIYOR

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerinin ardından uzmanların sık sık uyarıda bulunduğu Bingöl'de, UMKE Lojistik Merkezi kurulumu tamamlandı. Deprem sonrasında 600 kişinin tedavi edilebileceği sahra hastaneleri de hazırlandı.

05 EYLÜL 2024 PERŞEMBE 10:17
0
795
0
AA aa
BİNGÖL MUHTEMEL DEPREME HAZIRLANIYOR

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından uzmanların en çok uyarılarda bulunduğu ve geçmişte büyük depremlerin yaşandığı Bingöl'de hazırlıklar sürüyor.

Muhtemel bir depreme hazırlanmaya devam eden kentte, 105 bin metrekare alanda UMKE Lojistik ve Operasyon Merkezi kuruldu. İçerisinde 3 tip sahra hastanesinin yer aldığı lojistik merkezinde 6 ameliyathane, helikopter pisti, 2 mobil mutfak, 30 yaşam konteynırı, toplantı odaları, koordinasyon merkezi, haberleşme konteynırı, kurtarma araçları, mobil banyo ve tuvalet gibi alanlar muhtemel depremde kullanılabilecek. 200 veya daha fazla yatak kapasitesini de içerisinde barından alanda yine muhtemel bir deprem durumunda 175'e yakın personel görev alacak.

Her gün 18 personelin hazır bulunduğu lojistik alanı inceleyen Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, ilgili kurum amirinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 6 Şubat depremlerinin ardından lojistik merkez için çalışmalara başladıklarını belirten Vali Usta, örnek bir alan kurduklarını belirtti.

Vali Usta: “Türkiye'de iki örneği var. Biri Edirne'de biri de Bingöl'ümüzde”

Vali Usta, “29 Ağustos'ta bölgesel anlamda 7 ilimizi etkileyen ve depremden etkilenen iller dışındaki illerden destek aldığımız bölgesel bir tatbikat gerçekleştirdik. Bu kapsamda da UMKE sahra çadırlarıyla beraber aktif bir şekilde rol aldı. Tatbikatımız çok başarılı geçtikten sonra bugün tekrar yapılan çalışmaları yerinde görmek için UMKE lojistik merkezine geldik. Bu merkezin şuan da Türkiye'de iki örneği var. Biri Edirne'de biri de Bingöl'ümüzde. Özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra basın, yayın, akademisyenler muhtemel bir depremin Bingöl'de olacağını belirtti. Biz de bunun ardından hazırlıklarımızın önemini kavradık ve Bingöl'ü tüm Türkiye'ye örnek olacak şekilde lojistik merkez haline getirdik” dedi.

“600 kişiye hizmet verebilecek bir hastane haline getirebiliyoruz”

Alanın 105 dönüm üzerine kurulduğunu aktaran Vali Usta, “Burada 2 mobil mutfağımız, 105 konteynırımızda yaşam alanları, makineler, teçhizatlarımız, sağlıkla ilgili ekipmanlarımız, yaşam alanlarımız, haberleşme merkezlerimizle beraber burası 105 dönüm üzerine kurulu Lojistik Merkez. İçinde 3 sahra hastanemiz var. Sahra hastanemizi kurduğumuz zaman 500 metrekarelik bir alanda 600 kişiye hizmet verebilecek bir hastane haline getirebiliyoruz. Her türlü acil, poliklinik, ameliyathane gibi alanlarımız var burada. İnşallah ihtiyacımız olmaz ama ihtiyaç olduğu zaman da bunun altından kalkabilecek bir altyapıya sahibiz” şeklinde konuştu.

Akkuş: “Burada 18 arkadaşımız sürekli olarak çalışmakta, 175 de gönüllümüz var”

UMKE Lojistik ve Operasyon Merkezi hakkında bilgiler veren UMKE sorumlusu Hasan Akkuş ise “İlimizde yapılan bölgesel saha tatbikatı sonrasında bu alanda neler yapabildiğimizi sayın valimize aktardık. Kendisi alanı ziyaret etti. Biz her an deprem olacakmış gibi hazırlık içerisindeyiz. Alanımız zaten Türkiye'de örnek bir alan. Altyapısı, sahra hastanesi alanıyla, helikopter pistiyle, lojistik depolarıyla, koordinasyon merkezleriyle sürekli aktif. Burada 18 arkadaşımız sürekli olarak çalışmakta. 175 ayrıca da gönüllümüz var. Muhtemel bir afet durumunda beraber çalışacağımız arkadaşlarımız var. İnşallah böyle bir afet yaşamayız” dedi.

HABER:SİNAN ATAN

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.09.2024
14:47
BİNGÖL`DE BİR BELEDİYE BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ
BİNGÖL'DE BİR BELEDİYE BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ
Partisine yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında; 'İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzum üzerine partiden istifa ederek, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim' dedi.
14.09.2024
13:22
TRT`DEN BİNGÖL`E ÖZEL BELGESEL 12
TRT'DEN BİNGÖL'E ÖZEL BELGESEL 12
Efsaneler şehri Bingöl'ün köklü tarihi ve görsel hazineleri 'TRT Belgesel'de hayat buluyor. TRT iç yapımlar tarafından hazırlanan '12 Efsaneler Şehri Bingöl Belgeseli', Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde ilk kez izleyiciyle buluştu.
13.09.2024
17:59
YENİDEN REFAH PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİ İSTİFA ETTİ
YENİDEN REFAH PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİ İSTİFA ETTİ
Bingöl merkez Ilıcalar Belde Belediye Başkanı Eşref Varol, 5 Belediye Meclis Üyesi ile birlikte Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu.
13.09.2024
13:47
BİNSİDAP DÖRT  TALEBİNE DESTEK İSTEDİ
BİNSİDAP DÖRT TALEBİNE DESTEK İSTEDİ
Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu (BİNSİDAP), gerçekleştirilen saha çalışmaları çerçevesinde Bingöl'ün sağlık sorunlarıyla alakalı dört başlıkta taleplerini paylaştı ve destek çağrısında bulundu.
13.09.2024
13:41
ÇOCUKLAR` HAYAT NAMAZDA  GÜZELDİR ETKİNLĞİNDE BULUŞUYOR
ÇOCUKLAR' HAYAT NAMAZDA GÜZELDİR ETKİNLĞİNDE BULUŞUYOR
Bingöl'de Kuran Nesli Platformu tarafından her yıl gerçekleştirilen 'Hayat Namazla Güzeldir' programı 15 Eylül Pazar günü Bingöl'de düzenlenecek. Çocuklar namaz kılacak, oyun, ilahi ve şiir seslendirecekler.
12.09.2024
17:01
KENT KONSEYİ`NDEN  İKTİDARA `BİNGÖL İÇİN ACİL ÇAĞRI
KENT KONSEYİ'NDEN İKTİDARA 'BİNGÖL İÇİN ACİL ÇAĞRI
Bingöl'ün eğitimdeki fiziki eksikliklerini paylaşan Kent Konseyi Başkanı Açıkbaş: 'İkinci bir asrın felaketi yaşanmadan okullarımızın güçlendirme ve yeni inşaat yapımları için acilen Bakanlık düzeyinde temasa geçilmelidir. Yarın çok geç olabilir! İktidarın tüm siyasi aktörlerini bu konuda harekete geçmeye çağırıyoruz' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın