12 Eylül 2026 Cumartesi

BİN İL DER VE POYRAZLAR DERNEĞİNDEN YARDIM SEFERBERLİĞİ

Bingöl İli Kültür, Sosyal, Yardımlaşma Dayanışma Derneği (BİN-İL-DER) ve Poyrazlar Derneği İstanbul'da yaptıkları çalışma ile 5 tır yardım malzemesini deprem bölgelerine gönderdi.

10 ŞUBAT 2023 CUMA 14:49
1
1775
0
AA aa
BİN İL DER VE POYRAZLAR DERNEĞİNDEN YARDIM SEFERBERLİĞİ

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle 10 ilde binlerce konut çökerken, yine binlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Dünyadan ve tüm Türkiye'den deprem bölgelerine yardımlar sürüyor. Bu çerçevede harekete geçen Bingöl İli Kültür, Sosyal, Yardımlaşma Dayanışma Derneği (BİN-İL-DER) ve Poyrazlar Derneği, yaptıkları yardım çalışması ile 2 tır yatak,battaniye ve yastık, 1 tır giyim,çocuk bezi ve temel gıda ve 1 tır içme suyu olmak üzere 5 tır yardımla Adıyaman, Malatya ve Hatay'a gitti. 

2 derneğin yönetim kurulu üyeleri ayrıca deprem bölgesine giderek yürütülen çalışmalarda gönüllü olarak yer alıyor.

ÖMER POYRAZ:  5 TIR DAHA YARDIM GÖNDERECEĞİZ

Kahramanmaraş merkezli yaşanan felaketin ardından hemen çalışmalara başladıklarını ve ilk etapta deprem bölgelerine 5 tır yardım gönderdiklerini ifade eden Poyrazlar Derneği Başkanı Ömer Poyraz, "Depremi en iyi biz Bingöllüler biliriz. Bizlerde bu bilinçle kardeşlerimizin yanında olmak için hemen harekete geçerek 5 tırımızı Hatay, Adıyaman ve Malatya'ya ulaştırdık. Yönetim Kurulu üyelerimizin de katılımı ile bu illerimizde gönüllü olarak calismalara da katıldık. Şuan İstanbul'da devam eden çalışmalarımız neticesinde 5 tırımız daha gelecek. Bu yardımlarımızın taşıma işini üstlenen Talha Nakliyat'a ayrıca teşekkür ediyoruz. Rabbim, ülkemizi bu tür afetlerden muhafaza eylesin. İnşallah bu son olur. Hayırda yarışan bütün kardeslerimizden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın