13 Haziran 2026 Cumartesi

BELEDİYENİN BORCU 20 MİLYON

Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, belediyenin 20 Milyon 281 bin TL güncel borcu olduğunu bildirdi

07 MAYIS 2019 SALI 08:57
1
7224
0
AA aa
BELEDİYENİN BORCU 20 MİLYON

Genç Belediye Başkanı Dirik, Belediyenin mali tablosuna ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 31 Mart Mahalli idareler seçimlerinin ardından belediyenin gelir ve gider tablosunun incelendiğini bildiren Dirik, belediyenin güncel borcunun 20 Milyon 281 bin TL olduğunu açıkladı.
Şeffaf belediyecilik kapsamında belediyenin gelir ve gider tablosunu kamuoyuyla paylaşma gereksinimi duyduğunu vurgulayan Dirik, şunları söyledi: “31 Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından belediye yönetimini devralarak, mevcut durumu gözden geçirdik. Belediyeyi devir aldığımız 04.04.2019 tarihi itibariyle çeşitli şirket ve şahıs alacakları 5 milyon 715 bin 264 TL, İller Bankası'ndan alınan kredi 6 milyon 284 bin 404 TL, İller Bankası kredi faizi 2 Milyon 546 bin 103 TL, stopaj gelir vergisi borcu 1 milyon 134 bin 343 TL, SGK emekli kesintileri 2 Milyon 185 bin 627 TL, SGK işçi sigorta prim borcu 1 milyon 633 bin 218 TL, Kalkınma Ajansı 142 Bin 303 TL, Halk Bankası kredi borcu 581 bin TL, Mahalli İdare Birlikleri 59 Bin TL olmak üzere toplamda 20 Milyon 281 Bin TL güncel borcu bulunuyor. Buna karşılık belediyenin kasa hesabında 85 bin 477 TL, belediyemizce tahsil edilemeyen alacakları olan emlak, çevre temizlik vergisi, su ve diğer alacaklar 1 Milyon 780 bin 200 TL olmak üzere toplamda 1 Milyon 865 bin 677 TL alacağı bulunuyor.”

“Hem borcumuzu ödeyeceğiz, hem yatırım yapacağız”

Yatırım-tasarruf çelişkisine düşmeden Genç'e yatırım yapacaklarını ifade eden Dirik, “Bir yandan borçlarımızı öderken, diğer yandan seçim vaatlerimizi ve ilçemizin ihtiyaç duyduğu yatırımları hayata geçireceğiz. Hesap verebilir, şeffaf bir belediyecilik örneği sergileyerek, katılımcı bir yönetimle ilçemize hizmet edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
17:14
GENÇ`TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
GENÇ'TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
Genç ilçesinde Hazine'ye ait 72 taşınmaz, Genç Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından 23-26 Haziran 2026 tarihleri arasında açık teklif usulüyle satışa çıkarılacak.
10.06.2026
17:07
RUHSATSIZ KURSLARA DİKKAT
RUHSATSIZ KURSLARA DİKKAT
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
08.06.2026
19:15
HASTANE MEVKİİNE YENİ KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLU
HASTANE MEVKİİNE YENİ KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLU
Bingöl merkez Kültür Mahallesi ile Saray Mahalleri arasında Devlet Hastanesi mevkiinden ulaşımın sağlanması için köprü ve yol yapımı için beklenen adım geldi.
08.06.2026
19:06
20 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
20 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
Bingöl'de 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs polis ekipleri tarafından yakalandı. Şahıs çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.
08.06.2026
18:59
TOKİ BİNGÖL`DE 88 KONUT SATACAK
TOKİ BİNGÖL'DE 88 KONUT SATACAK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
08.06.2026
18:52
POLİSTEN KAÇAMADI YAKALANDI
POLİSTEN KAÇAMADI YAKALANDI
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 'Kasten Yaralama' ve '6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet' suçlarından gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kovalamaca anı kameralara yansıdı!
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın