12 Eylül 2026 Cumartesi

BAYRAM BİTİMİYLE KAPANACAK

Pist, apron ve taksi yollarındaki bozulmalar nedeniyle onarıma alınacak Bingöl Havalimanı'nda ihale süreci tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle havalimanı 23 Mart 2026 – 7 Mayıs 2027 tarihleri arasında uçuş trafiğine kapalı olacak. Bingöllüler, bu süre zarfında komşu illerden uçacak.

26 ŞUBAT 2026 PERŞEMBE 16:10
0
799
0
AA aa
BAYRAM BİTİMİYLE KAPANACAK

Pist sorunları nedeniyle daha önce üç kez iptal edilen Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı ihalesi, dördüncü kez yapılan süreç sonunda sonuçlandı.

Son dönemde pist, apron ve taksi yollarında (PAT) yaşanan bozulmalar nedeniyle uçak inişlerinde sorunlar yaşandığı belirtilirken, kritik onarım işi için açık ihale usulüyle yeniden ilana çıkılmıştı.

İhale 3 Aralık'ta Yapıldı

İhale, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanlığı'nda 3 Aralık 2025 tarihinde saat 11.00'de gerçekleştirildi.

Yaklaşık maliyeti 1 milyar 720 milyon TL, sınır değeri ise 1 milyar 180 milyon TL olarak belirlenen ihalede en düşük teklif 1 milyar 160 milyon TL ile ALM Global Enerji'den geldi. Ancak Yörük Yapı İnşaat A.Ş. ile Dentaş Taahhüt İnşaat A.Ş. ortaklığının 1 milyar 208 milyon TL'lik teklifi “muhtemel kazanan” olarak kayıtlara geçti.

İhaleye toplam 15 firma/ortaklık teklif verdi. Tekliflerin yaklaşık yüzde 23,86 ile yüzde 32,51 oranında tenzilat (iskonto) içerdiği bildirildi. Sınır değerin altında teklif veren firmalardan yasal mevzuat gereği açıklama isteneceği duyuruldu.

Sözleşme İmzalandı, Yer Teslimi Yapıldı

DHMİ tarafından yürütülen süreç kapsamında 30 Ocak 2026 tarihinde 1 milyar 208 milyon TL bedelle sözleşme imzalanarak yer teslimi gerçekleştirildi. Sözleşme katsayısının (N) 1.00 olarak belirlendiği projede çalışmaların 1 yılı aşkın sürede tamamlanması planlanıyor.

14 Ay Süreyle Kapalı Olacak

Havalimanı Müdürlüğü, inşaat ve elektrik imalatlarının tamamlanabilmesi için pistin tamamen kapatılmasının zorunlu olduğunu bildirdi.

Bu kapsamda Bingöl Havalimanı, Ramazan Bayramının bitiminde, yani 23 Mart 2026'dan 7 Mayıs 2027'ye kadar yaklaşık 14 ay süreyle uçuş trafiğine kapatılacak. Havalimanının 7 Mayıs 2027 tarihinde yeniden hizmete açılması hedefleniyor.

Kararın Bingöl Valiliği, Meteoroloji Müdürlüğü, Emniyet ve İl Sağlık Müdürlüğü ile havayolu şirketlerine tebliğ edildiği öğrenildi. Bu süreçte yolcular, Diyarbakır, Elazığ, Muş ve Erzurum Havalimanlarını kullanacak.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın