12 Eylül 2026 Cumartesi

ARTAR YATIRIM SÖZÜNÜ TUTTU

Temel atma törenine katılan Vali Usta: 'Ben Mücahit Bey ve Murat Bey'e 'Bingöl'ün babayiğitleri' diyorum.

04 AĞUSTOS 2025 PAZARTESİ 10:53
0
996
0
AA aa
ARTAR  YATIRIM SÖZÜNÜ TUTTU

İstanbul'da 1994 yılından bu yana dünyaca bilinen otomobil ve motosiklet markaları ile havacılık, silahlı kuvvetler, telekomünikasyon ve akaryakıt firmalarının tekstil tasarımını yaparak, koleksiyonlarını üreten Bingöllü Mücahit Artar, Bingöl Organize Sanayi Bölgesinde tahsis edilen 21 dönüm araziye tesis kuruyor. Söz konusu arazide kurulacak tesisin temeli atıldı.

Gelecek yıl tamamlanması hedeflenen tesisle, dünyanın ünlü markaların tasarım ve koleksiyon üretimi yapılacak. Artar Tekstil, aynı zamanda Bingöl Üniversitesi bünyesinde “Moda Tasarım Akademisi” kurarak tekstilde nitelikli iş gücü yetiştirecek.

“BİNGÖL'Ü BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta ve beraberindeki heyet, temel çalışmalarını yerinde inceleyip yatırıma dair değerlendirmelerde bulundular.

“Bu yatırım; Bingöl'e duyulan güvenin, istikrarlı büyüme hedeflerimizin ve üretim vizyonumuzun güçlü bir yansımasıdır” diyen Vali Usta, İş insanı Murat Öztürk'ün perde üretim tesisini Bingöl'e taşımasıyla ilk adımı attıklarını, devamında iş insanı Mücahit Artar'ın da memleketi Bingöl'e üretim merkezini taşıma kararı aldığını kaydetti. Vali Usta: “Bundan sonraki süreçte de sağlanan teşviklerle Bingöl'e çok sayıda yatırımcının geleceğini düşünüyoruz. Emek yoğun sektörler olan tekstil ve imalatta burayı bir kümelenme merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Sadece düz fason tekstil ürünleri değil, aynı zamanda marka, patent, faydalı model gibi katkı sunacak katma değerli ürünler üretmemiz lazım. Burası ilerleyen dönemde Doğu'nun cazibe merkezlerinden biri haline gelecek. Gümrük Müdürlüğümüzü kurduk, aynı zamanda firmalarımız buradan ihracat da yapacak. Bingöl'ün ihracat sıralamasını 60-70 bandından en kısa sürede 50'li sıraların altına çekeceğimize inanıyoruz”

‘BİNGÖL'ÜN BABAYİĞİTLERİ' DİYORUM

Bingöl'e yatırım yapmak isteyen herkese her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Usta, Bingöl Üniversitesinde kurulacak “Moda Tasarım Akademisi”nin de önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

Vali Usta, “İnşallah denize atılan bir taşın yarattığı dalga gibi bu güzellikler, bu iyilikler, bu yatırımlar artarak devam edecek. Ben Mücahit Bey ve Murat Bey'e ‘Bingöl'ün babayiğitleri' diyorum. Diğer Bingöllü hemşehrilerimiz de bu iki babayiğitten örnek alarak inşallah buraya gelirler. Başta Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bingöl'ü büyütmeye, üretimi artırmaya ve gençlerimize yeni iş alanları sunmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

BİNGÖL ÜRETİM, İSTANBUL PLANLAMA, İSVİÇRE PAZARLAMA MERKEZİ OLACAK

Hem bölgeye hem ülkeye katkı sunmaya çalışacaklarını ifade eden Artar, İstanbul'daki üretimlerinin büyük bir kısmını buraya taşıyarak Bingöl'ü bir üretim merkezi, İstanbul'u planlama ve yapılanma merkezi, İsviçre'deki şirket merkezlerini ise satış ve pazarlama merkezi olarak tayin edeceklerini vurguladı.

Artar, ilerleyen süreçte Bingöl'e yurt dışından önemli tedarikçileri getirerek tanıtım yapacaklarını anlatarak, Bingöl'ü sadece üretim değil, aynı zamanda katma değerli üretim üssü olarak görmek istediklerini vurguladı.

“BİNGÖL'Ü BİR TASARIM VADİSİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın önerileri ve yönlendirmeleriyle Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik ile görüşüp üniversite bünyesinde bir moda tasarım akademisi kurulması konusunu paylaştıklarını belirten Artar, Çelik'in de bu kararı çok önemsediklerini ve bunun için hemen eyleme geçeceklerini söylediklerini ifade etti.

Artar, “Bingöl Üniversitesi bünyesinde Moda Tasarım Akademisi kurup tekstilde nitelikli iş gücü yetiştireceğiz. Ankara'dan bu tarafa hiçbir üniversitede olmayan bir bölüm olmuş olacak. Bingöl'ü bir tasarım vadisine dönüştüreceğiz. İnşallah bu sağlandığı takdirde sadece ucuz iş gücü değil, nitelikli iş gücü de sağlanmış olacak. Gelecekte Bingöl neden bir tasarım merkezi olmasın?”

HABER:SİNAN ATAN

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
13:34
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİLER İÇİN ÇKS BAŞVURLARI BAŞLADI
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyorBingöl'de tarımsal üretim yapan çiftçileri ilgilendiren 2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.
02.09.2026
13:27
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
BİNGÖL BALI DÜNYA BİLİM LİTARETÜRÜNDE
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu
02.09.2026
10:43
BİNGÖL`DE  350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
BİNGÖL'DE 350 DÖNÜMLÜK TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı.
24.08.2026
11:21
BİNGÖL`DE ORGANİK ARICILIĞA  GÜÇLÜ DESTEK
BİNGÖL'DE ORGANİK ARICILIĞA GÜÇLÜ DESTEK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
24.08.2026
11:14
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu
24.08.2026
11:09
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
KAYALARIN ARASINDA KİLO KİLO BAL BULDU
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın