23 Aralık 2024 Pazartesi

FISTIK' GİBİ PROJE

Genç İlçesine bağlı Servi'de, tescilli ürün pekmezin ardından fıstık yetiştiriciliği için de kollar sıvandı. Proje ile bölge insanı hem pekmezden hem de fıstıktan para kazanacak

04 TEMMUZ 2022 PAZARTESİ 17:58
0
1855
1
AA aa
FISTIK` GİBİ PROJE

Orman Genel Müdürlüğü'nce kırsalda yaşayan köylülerin gelir elde etmesi için yürütülen projeler kapsamında Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından Genç ilçesine bağlı Ericek Köyü'nde dağlık alanlarda doğal olarak yetişen yaklaşık 2 Bin yabani menengiç ağacına fıstık aşısı yapıldı. 

Bölgede incelemelerde bulunan Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu ise, çalışmalarda emeği geçenleri tebrik etti. 

Servi'de dağlık alanlarda kendiliğinden yetişen ve hiçbir ekonomik getirisi olmayan yabani menengiç ağaçları, fıstık aşısı sayesinde bölgede önemli gelir kaynaklarından biri haline gelecek. 

Bölgede gerçekleşen çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü, amaçlarının Servi bölgesinde fıstık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırması olduğunu ifade edip şunları söyledi: “Servi bölgemiz Ericek Köyü'nde 33.1 hektarlık alanda 2 Bin adet menengiç ağacına fıstık aşılaması gerçekleşiyor. Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğümüz himayelerinde gerçekleştirilen çalışmalar ile birlikte Servi bölgemizde fıstık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılarak köylülerimize gelir olarak dönmesini amaçlıyoruz” dedi. 

Önceki yıllarda Servi Köyü'nde yapılan deneme çalışmalarının olumlu sonuçlanması ile birlikte çalışmalarını hızlandıran Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri,  bu yıl da Ericek Köyü'nde 33 hektarlık alanda 2 bin menengiç ağacının aşılanması için çalışmalara başladı. 

Gerçekleşen çalışmaları Genç Orman İşletme Şefi Çetin İnan ile birlikte sahada inceleyen Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu, çalışmalarda emeği geçenleri tebrik etti. Servi bölgesinde pekmez'in ardından, gerçekleşecek çalışmalar sayesinde fıstık ile de anılacağını belirten Kaymakam Kaptanoğlu: “Servi bölgemiz, iklim münasebetiyle fıstık yetiştiriciliği için oldukça müsait bir coğrafya. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri bu coğrafyada fıstık yetiştiriciliği için daha önce deneme çalışmaları gerçekleştirdi ve oldukça başarılı sonuçlar aldı. Şimdide bu çalışmaları genele yayıp orman köylüsüne ciddi manada bir gelir kapısı oluşturuyorlar. Gerçekleştirilen çalışmalardan ötürü arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116)
05 Temmuz 2022 Salı 10:11
Geçmiş yıllarda yapılan aşılama çalışmaları başarılı neticelendiyse bugün onlardan kaç tanesi ürün verebilecek durumda. Bu önemli çünkü teşvik edici veya emeği zayi etmeme gibi bir etkisi olacaktır. Bu işler biraz planlı ve iyi organize edilerek yapılabilirse hem daha fazla kişi bu tür olanaklardan istifade edebilir hem de gerçek anlamda verim elde edilebilir.
Beğendim (0) Beğenmedim (0)Cevapla
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın