Genç ilçesinde yaşayan evli 2 çocuk babası İlhami Yalçın (28), askerden döndükten sonra mantar yetiştiriciliğini araştırıp evinin bodrumunda üretim yapmaya başladı.
Daha sonra 50 metrekarelik bir alana taşınan ve tam anlamıyla üretime geçmeye karar veren Yalçın, siparişleri yetişemeyince 200 metrekarelik bir yapıda üretimini devam ettirmeye başladı.
AYLIK 2 TON MANTAR YETİŞTİRİYOR
Çevre illerden de sipariş aldığını ve aylık 2 ton mantar yetiştirdiğini aktaran Yalçın, İstiridye mantarında tamamen doğadaki lezzeti yakalamaya çalıştığını söyledi.
Yalçın, “Bu işe ilk olarak hobi olarak başladım. İlk evin bodrumunda daha sonra 40,50 metrekarelik yerlerde geliştirerek bugün ki haline getirdik. Tamamen doğadaki lezzeti ve görüntüsünü yakalamaya çalıştık. Tek bir materyalden oluşan mantar türü olmamasına özen gösterdik. Şuan Bingöl ve ilçelerine dağıtım ve pazarlamasını kendimiz yapıyoruz. Araya herhangi bir aracı koymadan ve tüketiciye daha ucuz bir şekilde ulaşması için. Kalitesinden dolayı Mardin, Diyarbakır, Batman, Van ve Muş taraflarından da siparişler alıyoruz. Bu taleplere yetişmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.
"AMACI DAHA FAZLA ÜRETİM VE İSTİHDAM"
Amacının daha fazla üretim olduğunu söyleyen Yalçın, “Şuan da 2 kişi istihdam ediyorum. Yerimiz 200 metrekare, daha fazla büyüterek daha fazla istihdam yaratacağız ve pazarlamasını arttıracağız. Bingöl'ümüze farklı bir ayrıcalık katacağız mantar konusunda. Ayrıca 11. Doğal Kayın Mantarı Yetiştiriciliği Birliği'den davet aldık. Mantar numunelerimizi gönderdik. İyi bir derece bekliyorum. 78 üretici arasında ilk 5'teyiz. Mantarın kalitesine güveniyoruz” şeklinde konuştu.